Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký švestkovo-jablečný moučník

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 559 kJ /
2 524 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky51,70 g
Vláknina27,70 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 538 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy437,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 2: Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.

Zveřejněno 22. 9. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký švestkovo-jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r3w2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký švestkovo-jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r3w2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

casino: děkuji:-K:-*

casino: Není to slovíčkaření! Čeština je lexikálně velmi bohatý jazyk, jímž dokážeme vyjádřit opravdu jemné nuance. Tak proč označovat jako křehké něco, co je vláčné, nebo jako trhací nebo trhané, když není vůbec jasné, co to má znamenat:-?

"Křehký švestkovo-jablečný moučník"
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný" :-)

Suroviny:
jablko, vejce, cukr třtinový, švestky, mouka, olej, smetana zakysaná, skořice, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu