Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bezlepkový řízek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 328 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny103,56 g
Tuky64,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, z obou stran osolíme.   Krok 2: Vajíčka v hlubším talíři nebo misce rozklepeme a smícháme s mlékem.  Krok 3: Poté maso obalíme v maizeně, dáme do vaječné směsi a znovu obalíme v maizeně (zaprášíme důkladně ze všech stran). Krok 4: Na hlubší pánvi rozpálíme olej a z obou stran maso opečeme. Podávala jsem s chlebem a kyselou okurkou, ale příloha mohou být brambory, salát, zelenina apod.

Zveřejněno 23. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bezlepkový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z3Gq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bezlepkový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z3Gq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dámy, já už jsem se tady naučila se dívat rovnou na autora...vy ne:-?

Pro všechny případy, že abych nezůstal o hladu, jsem usmažil napřed maso v trojobalu...
Krkovici ke smažení si nechávám ukrojit přímo z kusu masa co nejtenčí - pod 10mm to stejně nedokážou...
Maso pak naklepávám spíše symbolicky...
Vejce jsem ničím neředil...
Obalil podle rcp...
bohynovka: máte recht - na foto to vypadá divně, ale především co se barvy týká...
Já smažívám při určitém stupni "na oko" - když má řízek barvu, tak je hotový
Tady to tak nešlo - obal byl při smažení dlóóóuho víceméně BÍLÝ:-!
Jedno se tomuto rcp upřít nedá: obal byl chrumkavější než běžný trojobal!
No, pokud nevadí, že na mase moc nedržel a při krájení soust vyloženě odpadával... :-)
Největším překvapením pro mě bylo, že se to při smažení skoro nelepilo na pánev :yes:

Opravdu 2 dl mléka? To je jak na koktejl a ne na dva větší řízky;-)

Prijde mi, ze fotografie moc neodpovida uvedenemu postupu, maizena proste strukturu strouhanky neudela. Da se obalovat v bezlepkove ryzove mouce, vejci a v bezlepkove kukuricne strouhance. Vysledek je naprosto totozny s klasickou verzi, dokonce snad i krupavejsi.

Tématické fráze:
bezlepkove rizky, bezlepkovy obal řízek, vepřový řízek, vepřový řízek recept bez mouky, bezlepkove recepty na smažení, vepr rizek obalovani, bezlepkive řízek, bezlepkovy rizek bez mouky, bezlepkové obalení řízků, obalovany veprovy řízek recept, obalování řízků pro bezlepkové, vepřový řízek na na pánvi, rizek s maizena, vepřový řízek recepty, obalování řízků bezlepkové, rizky v bezlepkove strouhance, bezlepkový obal na řízky, v jaké mouce obalit rizek bezlepkové, bezlebkove rizek

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, vejce, škrob kukuřičný, mléko plnotučné, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu