Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci v okurkovém nálevu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie393 kJ /
94 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky0,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce. Krok 2: Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenká céčka a bobkové listy nalámeme. Krok 3: Do každého špekáčku vložíme plátek okurky a špekáčky naskládáme těsně vedle. Volné prostory mezi špekáčky proložíme cibulí, česnekem a bobkovým listem. Krok 4: Přidáme nové koření, zalijeme nálevem z okurek a na závěr přidáme i ocet. Sklenici uzavřeme a necháme v chladnu uležet 2-3 týdny .

Zveřejněno 25. 9. 2019

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sklenici jsem použila o obsahu 1,5 l.

Ze Znojmia okurek (sklenice 680 g) vyšel na zalití špekáčků celý nálev.

Nápad s okurkovým nálevem mám od kamarádky. Špekáčky můžete použít i obyčejné s vysokým obsahem masa. Čertovské jsou hodně pikantní a pálivější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v okurkovém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3K5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v okurkovém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3K5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Schovajs: Opravdu používám nesvařený,studený nálev:-8Kdysi jsem utopence zalila převařeným.teplým nálevem a špekáčky pustily do sklenice zbytečně tuk i šťávu:no:Ale dnes při chatrné kvalitě špekáčků to asi nehrozí:-)

Dobrý den, to jako že se vše zalije studeným nalevem z okurek a octem?? Nálev se nemusí svařit???. To slyším poprvé v životě. Děkuji za odpověď

Marie_9: Děkuji:-KNěkdy takto nakládám i hříbky.Chutná nám to a je to opravdu velice jednoduché:-8

Děkuji moc za recept. Tenhle se mi zdá originální a vypadá to dobře. Hlavně žádné velké starosti s dobrým lákem. Vynikající nápad.:yes:

Jana Pá: Jani,děkuji:-KSnad budou chutnat;-)

nedá se nic dělat, musím vyzkoušet, zatím je dělá manžel podle sebe (nic moc), raději vyzkouším já sama
a uvidíme :-)

Tématické fráze:
recept na utopence, utopenci recept, utopenci s okurkami, utopenci z láku od okurek, recept na lák na utopence, sladkokyselý nálev na utopence, jan na utopence, znojemský nálev utopence, znojemský nálev na utopence, utopenci z okurkovým nálevem, lák na utopence z okurek, sladkokyselí nálev na utopence, recept na sladkokysele utopence, recept - utopenci sladkokyselý v nálevu

Suroviny:
špekáček, okurky sterilované, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, ocet, nálev ze sladkokyselých okurek

Přidat fotografie receptu