Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné pečené bedly, masáky a žampióny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 766 kJ /
2 334 kcal
Bílkoviny237,97 g
Tuky100,29 g
Vláknina56,36 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 2,67 g
Sůl5,76 g
Sacharidy93,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bedly s mletým masem:
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem. Z kloboučků bedel odstraníme vykroucením nohy, kloboučky dobře očistíme, případně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Masovou směsí naplníme všechny kloboučky. Ty potom naskládáme těsně vedle sebe do másle vymaštěného pekáčku a v troubě zvolna pečeme dozlatova za občasného polévání máslem. Krok 2: Pečené plněné masáky:
8 hlaviček očištěných masáků, bedel nebo žampiónů o průměru 6-8 cm osolíme a opepříme z obou stran, 10 dkg šunky nebo šunkového salámu jemně pokrájíme a spojíme s jedním rozšlehaným vejcem, které je mírně osolené a opepřené. Touto hmotou plníme hlavičky hub, které dáme do lehce vymaštěného pekáčku hmotou nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Když nebude vejce propečené, můžeme klobouček otočit náplní na dno pekáčku a chvíli dopéci. Dále je možné před dopečením náplň posypat sýrem nebo kloboučky zdobit zel. petrželkou. Krok 3: Plněné žampiony:
Žampiónům odstraníme nožičky a ty pokrájíme na malé kousky. Spolu s paprikou a cibulí je dusíme na rozpuštěném tuku asi 5 minut, až změknou. Stáhneme z ohně, vmícháme připravené koření, nakrájenou veku a krátce zamícháme. Touto směsí naplníme hlavičky žampiónů a složíme je do zapékací mísy. Posypeme je strouhaným parmazánem a 15 minut pečeme, pak ještě 2 minuty grilujeme pod grilem na barvu. Krok 4: Plněné žampiony na rožni (pro 2 osoby):
Žampióny očistíme, opláchneme ve studené vodě a ihned zakapeme citr. šťávou. Odkrojíme třeně, najemno je nasekáme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, česnek utřený se solí, máslo, vejce a nádivku ztužíme strouhankou. Nádivkou naplníme kloboučky žampiónů, lehce je na povrchu osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Naplněné a obalené kloboučky napícháme na grilovací jehly a za častého potírání olejem opékáme. Pokud nemáme gril, nebo nám počasí nedovolí grilovat na zahradě, smažíme na pánvi. Podáváme s brambory nebo hranolky a tatarskou omáčkou. Krok 5: Smažené plněné žampiony: (vhodné i pro dia, 1 porce * kcal=492):
Žampióny očistíme, klobouky sloupneme, třeně vykrojíme a nakrájíme je najemno a na oleji podusíme. Přidáme je k mletému masu, které osolíme, opepříme a promícháme s natěmi. Kousky náplně vmáčkneme do klobouků, namočíme je do vejce rozšlehaného s mlékem a obalíme ve strouhance.

Zveřejněno 26. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Uzavřené hlavičky bedel, masáků nebo hlavičky větších žampionů plníme různými náplněmi a v zapékací misce nebo v pekáčku pečeme na másle, někdy zasypané trochou strouhaného sýru. Žampiony někdy i obalujeme a smažíme na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné pečené bedly, masáky a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lq4D

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné pečené bedly, masáky a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lq4D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
plněné žampiony pečené v troubě, pecene plnene zampiony, plněné klobouky bedly, pečené bedly v troubě, pečené plněné bedly, bedle plněne mletým masem, pečené bedly, plněné hlavičky bedly, plněné žampiony na grilu s s vejcem, plněné kloboučky z hlívy, plněné žampiony v troubě, plněné žampiony v v troube, plněné zampionypecene v troube, plněné pečené žampiony, oečené plněné žampiony, plněné klobouky bedel, plněné žampiony smaženicí pečené v troubě, plněné bedly v v troubě, plněné bedly, plnene hlavicky bedli

Suroviny:
houba bedla, maso hovězí, mléko, máslo, žemle, pepř, sýr strouhaný, houba masák, pepř, šunka, vejce, máslo, sýr, žampióny, paprika čerstvá zelená, cibule, tymián, pepř, veka, parmazán, žampióny, máslo, šunka, česnek, strouhanka, vejce, pepř, petrželka, mouka hladká, žampióny, olej, maso mleté, pepř, zelená nať, strouhanka

Přidat fotografie receptu