Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na mini rajčátkách s kapary

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 025 kJ /
245 kcal
Bílkoviny2,21 g
Tuky21,12 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 784 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy10,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Posypeme vepřové plátky polovinou pepře a osolime. Olej (polovinu z udane dávky) ohřejeme ve větší pánvi na středně vysoké teplotě, teplotu zmirnime a přidáme všechny 4 plátky masa. Otacime jen jednou, až jsou plátky opečene do hněda, celkem asi 8 minut. Plátky přendáme na talíř a udržujeme je v teple. Krok 2: Do stejné pánve přidáme zbytek olivoveho oleje, rozsekany česnek a kavovou lžičku ancovickove pasty. Dusime za stálého míchání asi půl minuty, potom přidáme rozkrajena mini rajčatka, kapary a a zbytek pepře, dusime asi 1 minutu, potom prida2me 1/4 l bílého vina. Vidličkou rozmackame mini rajčatka v omáčce a dusime, dokud omáčka nezhoustne, přibližně 2 az 4 minuty, potom přidáme opečene plátky vepřového masa a můžeme ještě chvíli podusit. Vepřové plátky několikrát otočíme, aby byly dobře obalene v omacce. Krok 3: Můžeme servirovat s brokolici podusenou na pare a s menšími testovinami.

Zveřejněno 28. 9. 2019

Poznámka autorky hazel

Recepis je z casopisu " Eating Well"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na mini rajčátkách s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3zr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na mini rajčátkách s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Dekuji za komentar. Mam z neho radost

Precizně napsaný recept:yes: Já bych v našich končinách spíše než sardelovou pastu ( v Kanadě mají možná lepší) použila dvě filátka ančoviček, v sosíku se rozpustí...Rozhodně vyzkouším.

Suroviny:
plátek vepřový, pepř, sůl, olej olivový, česnek, rajče cherry, kapary, víno bílé suché

Přidat fotografie receptu