Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly v bramboráku

Bedly, něžné krásky podzimních lesů, se dobře hledají a v kuchyni se dají skvěle využít. Zkuste bedlové kloboučky osmažit ve vrstvě bramborákového těsta. Za slabou půlhodinku je chutné houbové jídlo na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 463 kJ /
589 kcal
Bílkoviny23,02 g
Tuky11,01 g
Vláknina20,99 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy92,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme. Krok 2: Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme. Krok 3: Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta. Krok 4: Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a tím pádem se placičky dobře otáčí.

TIP: Jak smažit bedly

Zveřejněno 29. 9. 2019

Poznámka autorky mika59

Zkoušela jsem dát klobouček do těsta, na spodní stanu lehce těsto a tou stranou do tuku. Na to jsem lžíci dala a pokryla klobouček shora. Taky to jde dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Harry1957: Popravdě ani nevím co napsat. To, že se vám to nepovedlo, nemusíte urážet důchodce a používat slova jako klamavá reklama. Myslím, že na fotce je jasně vidět hotové bramboráky. Mrzí mě to, ale s tím už nic neudělám. Přeji vám vše dobré.

Harry1957: Milá Harry, mně se vůbec nelíbí Vaše nepěkné vyjádření, tedy spíše poměr "důchodci-nevědí co s penězi". A "věrohodnost" a "klamavá reklama" jsou pojmy velmi často používané v médiích, ale sem se vůbec nehodí.

Harry1957: Dobrý den, k receptu se jistě sama ráda autorka vyjádří, nicméně musím se za tým TR vyjádřit k Vámi zmíněné nevěrohodnosti webu. Toprecepty jsou až dá se říct rodinná komunita, kdy uživatelé navzájem komunikují, přidávají recepty, komentáře, diskutují, radí si, apod. V tomto ohledu tedy nevidím na potřebě registrování se žádný problém, ba naopak, můžete jako registrovaný uživatel nejen komentovat, ale také přidávat své recepty a fotografie. Je mi líto, že to na Vás tak působí, snad TOPkám dáte šanci :-K

Vůbec nechápu proč, aby někdo chtěl přidat komentář se musí registrovat ??? To samo o sobě vypovídá o věrohodnosti webu. Zkusila jsem bramboráky s bedlou podle uvedeného receptu, který si někdo vycucal z prstu... neuděláte absolutně nic, jen kaši na pánvi a bude vás to stát kromě nervů mnoho peněz. Asi bych to doporučila nejlépe pro důchodce, kteří nevědí co s penězi ???? zamyslete se nad touto klamavou reklamou...

výborné bedle , doporučuji

:-)skvělý nápad, loni jsem je dělala ale letos jsem bedle ještě neměla <3:-K

Zajímavý nápad ,jdu do lesa a pokud najdu bedle,určitě vyzkouším...jen nejsme zvyklí dávat do těsta cibuli ,tak tu asi vynechám ....jinak super :-):yes:

Mě by nenapadlo usmažit bedly v brambortěstě:-8:-K

Eja57: :-);-)

rihana: ;-):-K:-K

"Bedle":yes::yes::yes: :-8:-8
A jsem za šaška:-O ale fakt tam byly "bedle" a to se mi líbilo:-8

Dobrý nápad. :yes:

Tématické fráze:
bramborák z z bedel, jak usmazit bedly, bedla jedlá na bramborak

Suroviny:
brambory, vejce, cibule, česnek, mléko, strouhanka, mouka hladká, majoránka, pepř mletý, sůl, kmín celý, houba bedla, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu