Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z býčích žláz

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žlázy namočíme přes noc do mléka. Krok 2: Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu. Krok 3: Smažíme na sádle a podáváme s bramborem.

Zveřejněno 21. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Maso v této úpravě mi chutnalo o trochu více než http://www.toprecepty.cz/recept/6161-vesele-byci-k..., připadalo mi pevnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z býčích žláz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOjJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z býčích žláz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOjJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Dnes jsme je měli a vnoučata je mají nejraděj. Stačí zajít do řeznictví a normálně si je objednat nejlépe 2,5-3kg. nasáčkovat a dát do mrazáku po 2-3 ks. Je to delikatesa.

Pavel: :-)doufám, že splnily očekávání...?

Dnes je dělám tak doufám že se mi povedou a mám už na ně takovou chut už sem je taky nejedl dost dlouho takže se na tu pochoutku dost těším:-p

Je to dlouho,co jsen jedla kule jako guláš.Bylo to výborné.Zítra budu dělat řízky ,uvidíme.Přítel se už těší.

srettka: :-Dmrknu do starých fotek a ukážu;-)

cathleen:modré brambory??:-O to je nějaká inkoustová odrůda ne?? to bych z toho měla taky diuný pocit, že po pozření padnu ku zemi kožená:-D esli foto najdeš, poděl se, to chcu vidět:-D

srettka::-)brambůrky jsou u nás asi to nejobyčejnější...i když - ještě před pár lety jsme pěstovali modrý brambory...to bylo teprve haló na talíři! Ale byly náročné na pěstování, choulostivé a když jsme na talíři viděli tu modrou - jeduli, ani nám moc nechutnaly. Už je nemáme.:-D
Ale:-! ještě mám kdesi fotku talíře i s oběděm...

cathleen: :-D:-D:-D:yes:

cathleen::-O:-Okrindy pindy, u vás aby se jeden bál obědvat:-D už to vidím, jak u tě sedím v kuchyni, ty vyvařuješ, tam na lince onen balíček, podezřele popsaný...hlava mě šrotuje...v ní jeden thiller za druhým, ve finiši hannibal lecter:-D:-D néé děkuji cat, jsem dnes velice, ale velice syta...opravdu nebudu...a ty brambůrky..mě se zdá že mrkly...??:-O:-D:-D

cathleen: dnes si mi spravila perfektnú náladu...:-D:-D:-D

cathleen: Tak tohle označení mě opravdu rozesmálo:-D:-D

srettka::-Da to si, sretti, představ, že máme v mrazáku balíčky se štítkem "pes"...."kočka":-D (s masem pro ně) a vrcholem asi bylo pár balíčků masa s označením "babička" - to zas byla výslužka ze zabíjačky pro naši babi. Ale kdyby nám někdo, neznalý věci, do mrazáku vlezl, asi by se divil:-D

srettka::-D:-D:-D

rekel:přírodní koule????:-O no to je strašný:-O a ten pepř už to pojmenování moc nezachrání:-S
tedy představa 5kg-balení bejčích reproduků ve mě budí děs a hrůzu, dneska ani asi neusnu:-D

Býčí žlázy jsou zcela běžně v obchodech. Dokonce se prodává balení po 5ti kilogramech za cenu tuším 50 nebo 60 Kč. A co z toho lze všechno udělat. Prostě mňamka. Takové přírodní koule na pepři - škoda mluvit.

Tématické fráze:
biči žlázy, byčí kule, býčí žlázy cena, býčí koule, bejci koule, bíčí žlázy recept, recept na býčí koule, byčí koule recept, recepty býčí koule, bici zlazi, recept na bičí žlázy, býči žlazy-recept, recept bíčí žlázy, byci koule recepty, recept býčí koule, bejčí koule recept, uprava býčích koulí, vocílka řeznictví, řízky, řeznictví vocílka

Suroviny:
býčí žláza, mouka, vejce, strouhanka, pivo světlé, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu