Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie160 kJ /
38 kcal
Bílkoviny0,51 g
Tuky0,06 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a 2 lžíce rajského protlaku, osolíme. Krok 2: Pak vložíme játra zpět. Podáváme s bramborem nebo bílým pečivem, játra zdobíme kolečky syrové cibule. Všechny chuťovky ze zvěřiny zdobíme nakládanou jeřabinou.

Zveřejněno 2. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Herec Petr Haničinec byl velký nimrod a a zůstala po něm (kromě jeho filmů a rolí) i řada skvělých receptů na zvěřinu. Toto je jeden z nich.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ow3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ow3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Dajda: Zážitek s receptem paní Zázvorkové je přinejmenším udivující! :-O Asi to napsal člověk věčně naštvaný, který je rád, že má na co nadávat. :-(:-(( Takového člověka tedy lituji, neví co je štěstí a radost! ;-(
A s dalším textem souhlasím. Ono je něco jiného napsat recept všeobecně známý (třeba s malou úpravou) a nebo zkopírovat něčí text doslova. :-O;-) Posílám pěkný pozdrav! :-K:-K

MamlajdaD: Přesto si někteří myslí pravý opak. Svůj první recept jsem zveřejnila na recepty.cz krátce poté, co zemřela paní Zázvorková. Jako vzpomínku a hold jejímu kuchařskému umění jsem nabídla její zapečené kuřecí steaky, které jsem měla ve velké oblibě. Autorka hned prvního komentáře mě ostře napadla, že se chci hřát na výsluní slávy slavné herečky, a měla bych se proto stydět. Nestačila jsem se divit. :-O

Nicméně já ctím autorství a hodně mně vadí to doslovné přepisování, vlastně kopírování cizích textů pod vlastním jménem. Málokdo si uvědomuje, že doslovné tohle je také krádež:-!

Dajda: Moc děkuji za komentář.:yes:;-) Je to tak, takový "autor" pak vypadá jako vrabčák, který si vypůjčil paví peří! Dost komická představa:-D:-D:-D Moc zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: Naprosto souhlasím s tím přebíráním receptu, takhle by to mělo být. :yes::yes:

Eja57: Dík za komentář. Ano, ten název jsem přebrala od herce Petra Haničince. ;-) U slavných osobností nechci měnit jejich názvy, i když to řada lidí dělá, na webu jsem mockrát viděla doslovný opis receptu od Bohdalové, Zázvorkové a dalších, vydávané za vlastní recept. Vždycky mě to dost rozčílí a i urazí, když si "autor" přivlasní něčí recept a dělá z ostatních hlupáky. Určitě jsi se také s něčím podobným setkala.:-//
Na na druhý komentář ti odpovím, že to moje "Na tajňačku" mělo být jen odlehčením textu, legrácka. :-8 Je jasné, že kdybych to chtěla udělat tajně, tak to nebudu vytrubovat do světa. ;-):-D Ale zkusím to určitě!:-8:-D Měj se moc hezky a zdravím! :-K:-K

casino: Díky za komentář. Také si myslím, že recept je hlavně pro myslivce a nimrody, ale je to zajímavý a rychlý a jednoduchý recept, alespoň myslím, že je. ;-) Herec Petr Haničinec ale byl veliký a vášnivý nimrod!:yes: Zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: Proč na tajňačku;-) podle mne vepřová játra ochucená drceným jalovcem připravená podle receptu prokáží stejnou službu - maso ze zvěřiny má svou specifickou chuť i konzistenci ( lepší svíčkovou než ze srnčího neznám, stejně tak guláš z kance...) ale játro jako játro si myslím...

"Za minutu" - trošku zavádějící název, tohle dle popisu není minutková úprava...ale chápu, že byl použit zřejmě původní název...

Srnčí játra
No, ono je rozdíl mezi koupí masa a "pajšlu"
Zatímco maso koupit lze, tak droby podle loveckého práva patří lovci (vedle trofeje) a játra by bylo lze získat přímo od myslivce...
...kdo chce, hledá způsoby :-K ale neptejte se mě na ně ;-)

Simona Skolakova: Neviem ako v Čechách, ale u nás dostať divinu v METRE, teda u vás je to MAKRO. Síce mrazenú, ale dostať.;-)

Simona Skolákova: Komentář mne tedy pobavil! Nechci ho zlehčovat, to bych si nedovolila, ale úsměv mi naskočil sám! ;-) Tak já si myslím, že sem na Topky chodí i nějací myslivci a nimrodi (a hlavně jejich manželky) a jsou i členy a členkami zdejší komunity. Pro ně jsem sem dala recept především. Mám zvěřinu moc ráda, ale kam pro ní, to mi není jasné. Možnosti, které jsem měla, už bohužel nemám. :-( Jsou sice i chovatelé hlavně daňčí zvěře, ale je jich jako šafránu. Ale nalézt se snad dají. Ale konkrétně kde koupit srnčí játra, na to odpovědět neumím! :-O Mrzí mne, že vás ten recept tak rozzlobil či pobouřil. ;-(;-( Moc srdečně zdravím;-):-D:-K:-K
Na tajňáka: Chci to zkusit z telecích nebo vepřových jater, ovšem s přídavkem nějakého "divokého" koření. Zvěřina to sice nebude, ale dobré by to být mohlo!! Ale nikomu ani muk! ;-):-D

Tak toto je receptík tak leda pro myslivce,pro člobrdu neuskutečnitelný:-(ač lákavý,tak sehnat srnčí játra to bych chěla vidět,v normálním obchodě určitě né,takže možná pro vyvolený a pro myslivce,ale i ty si nemůžou diktovat,má to svá pravidla:-(takže prosím autorku kde seženu ty srnčí játra;-)díky moc:yes:

Tématické fráze:
srnčí játra recept, jádtra z mladého srnce, srnčí játra úprava, srnci jatra na minutku, srnčí játra, nakladana jeleni jatra, srnčí pravá svíčková recept myslivecká kuchařka, herec petr haničinec myslivec, srnci jatra ci s nimi

Suroviny:
játra, sádlo, solamyl, víno červené, protlak rajčatový, sůl, cibule, jeřabiny

Přidat fotografie receptu