Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lenivé podzimní kuře

Naprosto dokonalé lenivé kuře je kombinací kuřete na stojánku a kuřete s přílohou z jednoho pekáčku. Peče se v bábovkové formě i s přílohou z brambor, cibule a dýně hokaido a úžasně voní po bylinkách. Vyzkoušejte a potěšíte celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 667 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny17,96 g
Tuky101,14 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy142,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme větší bábovkovou formu a otvor uprostřed zakryjeme alobalem, který potřeme olejem. Krok 2: Připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Marinádou potřeme celé kuře zvenčí i zevnitř a necháme chvilku marinovat. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a cibuli a nakrájíme je na kousky. Krok 4: Dýni dobře umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Loupat ji nemusíme. Nakrájíme ji na kousky. Krok 5: Všechnu zeleninu vložíme do formy, zalijeme zbytkem marinády a promícháme. Krok 6: Na střed bábovky napíchneme kuře. Nepodléváme. Krok 7: Pečeme na horkovzdušný program na 170 °C, podle velikosti kuřete asi 45-60 minut. V průběhu pečení formu alespoň 2x otočíme, aby se kůžička rovnoměrně opekla do křupava. Krok 8: Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. Na závěr můžeme přidat kousek másla.

TIP: Jaké bylinky používat v kuchyni jako koření

Zveřejněno 6. 10. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Recept je kombinací kuřete pečeného na stojánku a kuřete s přílohou z jednoho pekáčku, zvolila jsem nyní dostupnou zeleninu a bylinky, kuře pustí dost šťávy, která nám ochutí zeleninu. Je to rychlé, jednoduché, chutné a bez hromady nádobí:-)

Kdo chce, může přidat třeba i žampiony, fantazii se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenivé podzimní kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlpJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenivé podzimní kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlpJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::-K

V:-)yzkouším

To je skvělý nápad a vypadá dobře :yes::yes::-O

magdalenka: ja tiež nie, hocičo sa z piksly teplom uvolní:no:

Pokud takto, je třeba dát pod formu plech, tím zavřeným spojem šťáva protéká. Skoro ideální mi připadá na takto pečené kuře forma z jenského skla, dávám foto :-)

casino: ja som to videla na pivovej plechovke piecť, čo by som nerobila.
https://www.toprecepty.cz/recept/13185-kure-pecene...

Jj, geniálny nápad :yes:
Původně se kuře peklo usalašené na pivní láhvi :-)

Formu mám takú istú...A recept sa mi páči...geniálny nápad takto piecť kura.:yes:

Jaromira18: moc mě to těší :-K, v remosce to také jde, ale takhle je kuřátko křupavé ze všech stran, neleží v příloze ani sosíku :-):-K

Moc se mi to líbí, peču ho podobně v remosce, příště ho upeču takhle, formu mám.:-K

Eja57: přidáno, je to dortovka, co má víc variací dna, použila jsem to bábovkové :-K

Bylo by možné foto formy? Já na to čučím...vypadá do jak klasická dortovka s odnímacím rantlem a ...v ní sedí kuře:-O:-K

Suroviny:
kuře, dýně hokkaido, cibule, brambory, sůl, pepř mletý, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, olej, česnek, máslo

Přidat fotografie receptu