Lenivé podzimní kuře
Naprosto dokonalé lenivé kuře je kombinací kuřete na stojánku a kuřete s přílohou z jednoho pekáčku. Peče se v bábovkové formě i s přílohou z brambor, cibule a dýně hokaido a úžasně voní po bylinkách. Vyzkoušejte a potěšíte celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 667 kJ / 1 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,96 g |
Tuky | 101,14 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 142,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme větší bábovkovou formu a otvor uprostřed zakryjeme alobalem, který potřeme olejem.
Krok 2: Připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Marinádou potřeme celé kuře zvenčí i zevnitř a necháme chvilku marinovat.
Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a cibuli a nakrájíme je na kousky.
Krok 4: Dýni dobře umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Loupat ji nemusíme. Nakrájíme ji na kousky.
Krok 5: Všechnu zeleninu vložíme do formy, zalijeme zbytkem marinády a promícháme.
Krok 6: Na střed bábovky napíchneme kuře. Nepodléváme.
Krok 7: Pečeme na horkovzdušný program na 170 °C, podle velikosti kuřete asi 45-60 minut. V průběhu pečení formu alespoň 2x otočíme, aby se kůžička rovnoměrně opekla do křupava.
Krok 8: Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. Na závěr můžeme přidat kousek másla.
Zveřejněno 6. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lenivé podzimní kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlpJ
Moje poznámka
Lenivé podzimní kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlpJ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 13 minutami
Plněné ořechy
Handour před 24 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 49 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 58 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
kuře,
dýně hokkaido,
cibule,
brambory,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
olej,
česnek,
máslo
Komentáře (12)