Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem je ideální pochoutkou pro podzimní dny. Kombinace jemného dýňového těsta a sladkých kousků ovoce dodává tomuto dezertu výjimečnou chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 981 kJ / 2 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,64 g |
Tuky | 120,52 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 837 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 333,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koláčovou formu o průměru cca 30 cm a nebo dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Očištěnou dýni nahrubo nastrouháme nebo rozmixujeme v chopperu (drtiči) a dáme do mísy.
Krok 3: Přidáme dvě vejce, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z menšího citronu (lze použít i pomeranč), cukry, rozpuštěné máslo a kandované nebo sušené ovoce dle chuti. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Krok 4: Těsto nandáme do připravené koláčové nebo dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 20-25 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Krok 5: Po zchladnutí přelijeme polevou dle vlastní chuti a vlastního výběru (citronová, pomerančová, rumová, čokoládová...) a necháme ztuhnout nebo jen posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1yKm
Moje poznámka
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1yKm
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
dýňový koláč,
dýnový koláč recepty,
dýňový koláč recept
Suroviny:
dýně hokkaido,
vejce,
citron bio,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
ovoce kandované,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá,
poleva,
cukr moučkový
Komentáře (10)