Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie335 kJ /
80 kcal
Bílkoviny1,90 g
Tuky0,33 g
Vláknina4,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Recept je v původním znění od Ljuby Hermanové:
Houby rozkrájím, trochu posolím, vařím ve vlastní šťávě (alespoň 20 minut). Pak scedím a umelu (nebo jemně rozsekám). Krok 2: Usmažím jednu cibulku na kousku slaniny, přidám česnek, majoránku. Nepepřím, protože pepř snadno přebije chuť. A nedávám strouhanku. Zato přidávám jednu lžičku solamylu a dvě lžičky hladké mouky - podle množství hub. Krok 3: Pomíchám, uplácám karbanátky. Pak je obalím ve strouhance a opeču v oleji. Neochutnávám příliš, protože by nezbylo!

Zveřejněno 10. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem přidala, protože je dost odlišný od jiných houbových karbanátků a myslím, že tyto karbanátky jsou hodně dobré. Nemám lesní houby a tak je recept bez fotky, ale za vyzkoušení stojí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3AN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3AN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

magdalenka: Drží, pridáva sa tam škrob. Len to treba zo 10 min nechať postáť, aby múka a škrob nabobtnali, a ak treba, pridať trocha škrobu. Akonáhle sa to dostalo na panvicu, držalo to super, bez problémov sa otáčalo. Len je dôležité huby vydusiť, nenechávať v nich tekutinu.;-)

tejaja: drzi to aj bez vajec?

MamlajdaD: Anička, ten tanier je z KIKu, mám ich viac druhov. ;-) Zeleninu si dávam ku každému jedlu, málokde neide. A václavky...nechcem sa opakovať, ale je to polahoda. V nedeľu som bola v ZOO, tak som si doniesla ďalšiu zásobu.

tejaja (moderátorka): Terezko, ty jsi úžasná, nejen že uvaříš recept, ale hned ho i vylepšíš, paní Kuchařka se nezapře! :yes: :-K Moc děkuji za vyzkoušení receptu a mám velkou radost, že houbové karbanátky chutnaly. ;-):-D Tak trochu ti ty podpňovky - václavky závidím, ale ne ve zlém!:-K Fotky jsou opravdu zdařilé, :yes: ta znázorňující postup i ta hlavní na tom zvláštním pěkném talíři, kde jsou karbanátky obložené tou barevnou zeleninkou, to je požitek pro oči! :yes:<3 Takže zase s radostí děkuji na sto tisíckrát za vyzkoušení i za fotografie :yes:<3 a moc zdravím!:-K:-K

Upravila som si postup tak, že som huby (václavky) dala na opraženú cibuľku a slaninku a nechala vydusiť. Takže som nič necedila. Fašírky sú veľmi chutné, václavky ešte v chladničke mám, dnes sa nazberala ďalšia várka. :-D:-D;-)

bofinka: Děkuji za pěkný komentář. :-K :yes: Mně václavky ani nepřišly na mysl, nemám možnost používat žádné lesní houby (což je mi moc líto), ale přemýšlím o žampionech. Až půjdu na nákup, tak je koupim a zkusím to z nich. Pokud mi to vyjde a bude to dobré, tak to bude dobré pro víc lidí, kteří si houby nemohou nasbírat. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. ;-) Moc zdravím!:-K:-K

Asi zalezi na tom, jake houby pouzivame. V pripade hub hribovitych (nebo zampionu), bych z nich vodu neslevala, ale vydusila ji.
Naopak treba vaclavky bych nejprve povarila v osolene vode a tu pak slila.

Simona Skolakova: Děkuji za hezký komentář. :-K Já to možná zkusím uplácat ze žampionů. No je škoda, že žampiony tak pěkně nevoní jako lesní houby, ale snad to půjde. Jestli ano, tak přidám foto a připíšu to pod recept. ;-) Uvidíme, jak to dopadne. :-8 Moc zdravím!:-K:-K

Ráda bych uplácala:-D,ale bohužel nemámo houby u nás nerostou,tak snad někdy příště;-):yes:ale musí to být dobrota;-)

Suroviny:
houby, sůl, slanina, cibule, česnek, majoránka, solamyl, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu