Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové špízy

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Vepřová či hovězí nejprve na plátky pak na čtverce. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše napichujeme střídavě na jehlice nebo špejle s hrotem. Po naplnění špejlí špízy osolíme a okořeníme dle chuti a v pánvi nebo na grilu je ze všech stran osmažíme dozlatova. Pokud věříme pověrám, že játra se před tepelnou úpravou nesolí, můžeme je po osmažení pokapat sojovou či worcesterovou omáčkou. Krok 2: Kdo má rád zeleninu, může do špízů vložit i plátky papriky nebo cukety. Krok 3: Podáváme s bramborem, kaší, hranolky, chlebem...

Zveřejněno 13. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZLAw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZLAw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
játrové spizy, hovezi jatra na špízy, hovězí játra spizy, recept na jatrovou klobásy

Suroviny:
játra, cibule, česnek, špek uzený, slanina, špekáček, sádlo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu