Suroviny
Porce: Podle velikosti 12 - 15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 053 kJ / 5 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,00 g |
| Tuky | 330,99 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 483,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené sušenky natlačte prsty nebo pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem i po stranách. Plech poté vložte do lednice.
Krok 2: Zatím připravte náplň. Žervé dejte do mísy od robota a na nejnižší otáčky začněte šlehat. Přisypte třtinový cukr a vše důkladně smíchejte. Dále přidávejte jedno vejce po druhém. Vše důkladně vymíchejte. V případě potřeby použijte stěrku a stáhněte náplň ze stěn mísy, aby se vše promíchalo rovnoměrně.
Krok 3: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Odebranou část dejte stranou a do zbylého těsta přidejte dýňové koření, dýňové pyré a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Jak dýňové koření a pyré připravit, najdete na mém kanále. Odkaz v poznámce.
Krok 4: Smetanové těsto nalijte a rozetřete na sušenkový korpus. Dýňové těsto opatrně rozetřete na smetanovou vrstvu.
Krok 5: Plech vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 1 hodinu. Poté troubu vypněte, ale řezy v ní nechte pomalu chladnout s pootevřenými dvířky další hodinu. Poté vložte řezy do lednice minimálně na 3 hodiny. Po vychlazení je možné řezy krájet.
Krok 6: Řezy jsou na malý plech, můj má 24x18 cm.
Krok 7: Do řezů jsem dala téměř kilo žervé, takže jsou opravdu krásně smetanové.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MrkO
Moje poznámka
Smetanové dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MrkO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
dýňové recepty,
rezy,
dýňové řezy se skořicí,
řez z bebe sušenek a zerve
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
sýr žervé,
cukr třtinový,
pyré dýňové,
vejce,
koření dýňové,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ořech muškátový,
zázvor mletý
Komentáře (1)