Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové dýňové řezy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle velikosti 12 - 15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 053 kJ /
5 510 kcal
Bílkoviny135,00 g
Tuky330,99 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 3,46 g
Sůl8,17 g
Sacharidy483,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené sušenky natlačte prsty nebo pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem i po stranách. Plech poté vložte do lednice. Krok 2: Zatím připravte náplň. Žervé dejte do mísy od robota a na nejnižší otáčky začněte šlehat. Přisypte třtinový cukr a vše důkladně smíchejte. Dále přidávejte jedno vejce po druhém. Vše důkladně vymíchejte. V případě potřeby použijte stěrku a stáhněte náplň ze stěn mísy, aby se vše promíchalo rovnoměrně. Krok 3: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Odebranou část dejte stranou a do zbylého těsta přidejte dýňové koření, dýňové pyré a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Jak dýňové koření a pyré připravit, najdete na mém kanále. Odkaz v poznámce. Krok 4: Smetanové těsto nalijte a rozetřete na sušenkový korpus. Dýňové těsto opatrně rozetřete na smetanovou vrstvu. Krok 5: Plech vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 1 hodinu. Poté troubu vypněte, ale řezy v ní nechte pomalu chladnout s pootevřenými dvířky další hodinu. Poté vložte řezy do lednice minimálně na 3 hodiny. Po vychlazení je možné řezy krájet. Krok 6: Řezy jsou na malý plech, můj má 24x18 cm. Krok 7: Do řezů jsem dala téměř kilo žervé, takže jsou opravdu krásně smetanové.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.

Zveřejněno 17. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové dýňové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrkO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové dýňové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dýňové recepty, rezy, dýňové řezy se skořicí, řez z bebe sušenek a zerve

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, sýr žervé, cukr třtinový, pyré dýňové, vejce, koření dýňové, koření nové koření, koření hřebíček, skořice mletá, ořech muškátový, zázvor mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu