Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po Doudlebsku

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 355 kJ /
2 953 kcal
Bílkoviny62,37 g
Tuky284,04 g
Vláknina10,18 g
Cholesterol 316 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,00 g
Sacharidy34,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď prolisovaný natřít se solí na králičí díly, nebo pokrájet nadrobno a přidat pak na chvilku cibulce. Krok 2: Cibulku nasypeme na králíka do pekáče, na každou porci dáme plátek uzené slaniny a králíka obložíme plátky uzeného masa. Podlijeme vodou a dáme péct zakryté poklicí nebo alobalem na 45 minut až 1 hodinu. Odkryjeme a za častějšího podlévání a polévání upečeme doměkka. Krok 3: Ke konci pečení už nepodléváme, šťávu necháme z větší části vypéct, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Já někdy podávám s nezahuštěnou šťávou. Krok 4: Servírujeme se zelím nebo i špenátem a s bramborovými nebo jinými knedlíky. Hodí se chlupaté knedlíky, bosáky apod.

Zveřejněno 20. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po Doudlebsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v3W0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po Doudlebsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v3W0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hambro: Zcela souhlasím, je to bašta!!;-):-8:-D:-K Dík za komentář!:-8:-K

Eja57: Přijď, dokud je, on mi ten Kódl něja mizí z pekáčku. :-D Brknedlík se nekoná, dělala jsem po dlouhé době bosáky, ale taky jsou jedlé;-). Právě na ně píši recept, dělám trochu jinak, nežli jsem našla porůznu v receptech i na webu. Je to asi velice variabilní jídlo! Tak přijď a zazvoň třikrát, jo? :-K:-K;-):-8:-D

Dělám úplně stejně jen můj recept má jiný název ;-)
V této úpravě mám králíka asi nejraději. Se zelím a bosáky jako na fotce u receptu. Je to bašta :-K :-K :-K

Mohu přijít na večeři:-?:-D prosila bych si zelíčko a brknedlík:-K

Tématické fráze:
králík recepty, recepty z králíka, recept na kralika, recepty na králíka, králík recept, recept králík, recepty králík, recepty z pro králika, králík v receptech, kralik po doublavsku, top recepty králík, kralik po doudlessu

Suroviny:
králík, slanina uzená, sůl, česnek, sádlo, cibule, voda, bůček uzený, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu