Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 355 kJ / 2 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,37 g |
| Tuky | 284,04 g |
| Vláknina | 10,18 g |
| Cholesterol | 316 mg |
| Sodík | 5,03 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 34,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď prolisovaný natřít se solí na králičí díly, nebo pokrájet nadrobno a přidat pak na chvilku cibulce.
Krok 2: Cibulku nasypeme na králíka do pekáče, na každou porci dáme plátek uzené slaniny a králíka obložíme plátky uzeného masa. Podlijeme vodou a dáme péct zakryté poklicí nebo alobalem na 45 minut až 1 hodinu. Odkryjeme a za častějšího podlévání a polévání upečeme doměkka.
Krok 3: Ke konci pečení už nepodléváme, šťávu necháme z větší části vypéct, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Já někdy podávám s nezahuštěnou šťávou.
Krok 4: Servírujeme se zelím nebo i špenátem a s bramborovými nebo jinými knedlíky. Hodí se chlupaté knedlíky, bosáky apod.
Zveřejněno 20. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po Doudlebsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v3W0
Moje poznámka
Králík po Doudlebsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v3W0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
recepty z králíka,
recept na kralika,
recepty na králíka,
králík recept,
recept králík,
recepty králík,
recepty z pro králika,
králík v receptech,
kralik po doublavsku,
top recepty králík,
kralik po doudlessu
Suroviny:
králík,
slanina uzená,
sůl,
česnek,
sádlo,
cibule,
voda,
bůček uzený,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (5)
V této úpravě mám králíka asi nejraději. Se zelím a bosáky jako na fotce u receptu. Je to bašta