Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 957 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,66 g |
Tuky | 97,86 g |
Vláknina | 6,92 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,21 g |
Sacharidy | 20,80 g |
Postup přípravy
Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a opět těsto sekané dobře promícháme a prohněteme. Krok 2: Část (asi 1/4-1/3 ochutíme třeba paprikou nebo přidáme i např. klobásové koření a uděláme dvoubarevnou sekanou. Vytvarujeme plát ze základního masového těsta, na něj položíme váleček paprikou obarveného masa, zatočíme do rolády a pečeme v sádlem vymazaném pekáčku podlité klasickým způsobem v troubě. Krok 3: Také můžeme sekanou jen zformovat do šišky a péct bez obarvení části masa, nebo dát do přiměřené malého, tukem vymazaného pekáčku tak, že masovou fáší pekáček (nebo zapékací misku) rovnoměrně naplníme a v tomto případě nepodléváme. Při pečení se sekaná od stěn a dna pečicí nádoby odloučí a ve vzniklém prostoru budeme mít vypečenou šťávu. Tato sekaná má jiný tvar a určitě nepraskne, ale šťávy je méně. Krok 4: Pro nezkušené kuchařinky:
Kdo má obavy, že mu šiška jakékoliv sekané praskne, může jí zabalit do pečicího papíru a péct zabalenou (opatrně po upečení při rozbalování sekané, ať se neopaříte šťávou a ať se vám šťáva z „papírového rukávu“ nevylije). Pozor – použít opravdu pečicí papír, v něm se sekaná peče do barvy, kdežto při použití alobalu se sekaná jen dusí a pak vypadá i chutná jako vařená. Nejlépe je sekanou dobře propracovat, tak většinou nepraskne. Pokud dáváme do sekané nějakou nádivku (vaječinu, uzeninu aj.), je dobré si základní masovou fáš připravit den předem, hodně jí propracovat a nechat v lednici, fáš se dobře propojí a i když je pak nadívaná, nepraskne (nebo jí ještě zabalte do peč. papíru). Ale jsou i další vychytávky.
Zveřejněno 22. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevná sekaná se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxPW
Moje poznámka
Dvoubarevná sekaná se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxPW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 7 minutami
Plněné ořechy
Handour před 18 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 43 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 51 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 56 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
masouvou sekanou zabalenou do testa recept,
sekaná se sýrem,
připravit sekanou den předem,
klobásová sekaná
Suroviny:
maso mleté,
sůl,
pepř,
česnek,
vegeta,
cibule,
vejce,
koření grilovací,
tymián,
sýr,
voda,
strouhanka,
paprika sušená sladká,
koření
Komentáře (3)