Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná sekaná se sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 957 kJ /
1 424 kcal
Bílkoviny113,66 g
Tuky97,86 g
Vláknina6,92 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,21 g
Sacharidy20,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nejprve zpracujeme s vodou a vajíčkem, pak přidáme drobně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a koření a opět dobře prohněteme.
Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a opět těsto sekané dobře promícháme a prohněteme. Krok 2: Část (asi 1/4-1/3 ochutíme třeba paprikou nebo přidáme i např. klobásové koření a uděláme dvoubarevnou sekanou. Vytvarujeme plát ze základního masového těsta, na něj položíme váleček paprikou obarveného masa, zatočíme do rolády a pečeme v sádlem vymazaném pekáčku podlité klasickým způsobem v troubě. Krok 3: Také můžeme sekanou jen zformovat do šišky a péct bez obarvení části masa, nebo dát do přiměřené malého, tukem vymazaného pekáčku tak, že masovou fáší pekáček (nebo zapékací misku) rovnoměrně naplníme a v tomto případě nepodléváme. Při pečení se sekaná od stěn a dna pečicí nádoby odloučí a ve vzniklém prostoru budeme mít vypečenou šťávu. Tato sekaná má jiný tvar a určitě nepraskne, ale šťávy je méně. Krok 4: Pro nezkušené kuchařinky:
Kdo má obavy, že mu šiška jakékoliv sekané praskne, může jí zabalit do pečicího papíru a péct zabalenou (opatrně po upečení při rozbalování sekané, ať se neopaříte šťávou a ať se vám šťáva z „papírového rukávu“ nevylije). Pozor – použít opravdu pečicí papír, v něm se sekaná peče do barvy, kdežto při použití alobalu se sekaná jen dusí a pak vypadá i chutná jako vařená. Nejlépe je sekanou dobře propracovat, tak většinou nepraskne. Pokud dáváme do sekané nějakou nádivku (vaječinu, uzeninu aj.), je dobré si základní masovou fáš připravit den předem, hodně jí propracovat a nechat v lednici, fáš se dobře propojí a i když je pak nadívaná, nepraskne (nebo jí ještě zabalte do peč. papíru). Ale jsou i další vychytávky.

Zveřejněno 22. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná sekaná se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxPW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná sekaná se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxPW

Komentáře (3)

Anna Kocikova: Teprve teď vidím i ty pěkné fotografie, :yes: škoda, že není i záběr na jídlo na talíři. Dala bych ho jako hlavní foto. Já fotím jenom mobilem a navíc mi to moc nejde, a je to na těch mých fotkách poznat. :-( Za ty fotky extra dík! Jsou moc hezké!;-):-D<3 yposilám ještě jeden pozdrav! :-K:-K

Anna Kociková: Moc děkuji za zprávu, mám radost, že chutnalo a ze se nápad líbil! :-8:-D:yes: Dík a zdravím! :-K:-K

Aničko,příště snad bude lepší foto,ale tahle dobrota mizela pod rukama;-)Díky za príma tip na něco jiného a opět pro oko hleďavého:-K

Tématické fráze:
masouvou sekanou zabalenou do testa recept, sekaná se sýrem, připravit sekanou den předem, klobásová sekaná

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř, česnek, vegeta, cibule, vejce, koření grilovací, tymián, sýr, voda, strouhanka, paprika sušená sladká, koření

Přidat fotografie receptu