Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod.

Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod.

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet. Krok 2: Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8 hodin. Krok 3: Teplé porce přímo z udírny podáváme s vařenými brambory a kompotem.

Zveřejněno 22. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Foto dát nemůžu, nemám udírnu, bohužel to v paneláku nejde. Přesto si myslím, že by si někdo mohl udělat úžasný obídek. Tak dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WGZv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WGZv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Simona Skolakova: Kačenky budu udit zrovna zítra, pokusím se přidat foto ;-)

Sunshine: děkuji moc za rady budou se určitě hodit;-):yes:

Simona Skolakova: Udírnu máme, tak udím od bůčků, krkovic, pstruhů, kaprů , kuřat, sýrů snad všechno. I kachny. Osvědčilo se mi udit zvlášt vykoštěná prsíčka azvlášť stehna s kostí. Prsa i stehna nalákuji 5% solným roztokem, tj. 500 g soli na deset litrů roztoku a lákovací jehlou napíchám. Pak je nechám v chladu zalité zbylým roztokem minimálně den, ale samozřejmě dva, tři dny jsou lepsí. Nechám okapat, osušit při pokojové teplotě, dám do udírny vyhřáté na 70 stupňů, kde nechám cca hodinu prohřát a osušit a pak udím teplým kouřem prsa cca 3,5 hodiny a stehna min o hodinu déle. Na poslední hodinu teplotu zvýším na 80. Prsíčka jime většinou na listovém salátku s balzamikem a brusinkami, stehna nechávám dopéct v troubě na másle a podávám s brkaší.

Simona Skolakova: Udírnu máme, tak udím od bůčků, krkovic, pstruhů, kaprů , kuřat, sýrů snad všechno. I kachny. Osvědčilo se mi udit zvlášt vykoštěná prsíčka azvlášť stehna s kostí. Prsa i stehna nalákuji 5% solným roztokem, tj. 500 g soli na deset litrů roztoku a lákovací jehlou napíchám. Pak je nechám v chladu zalité zbylým roztokem minimálně den, ale samozřejmě dva, tři dny jsou lepsí. Nechám okapat, osušit při pokojové teplotě, dám do udírny vyhřáté na 70 stupňů, kde nechám cca hodinu prohřát a osušit a pak udím teplým kouřem prsa cca 3,5 hodiny a stehna min o hodinu déle. Na poslední hodinu teplotu zvýším na 80. Prsíčka jime většinou na listovém salátku s balzamikem a brusinkami, stehna nechávám dopéct v troubě na másle a podávám s brkaší.

Simona Skolakova: Ještě jsem našla přímo tady na Topkách jeden recet, přidávám odkaz:
https://www.toprecepty.cz/recept/44510-grilovana-k...
Snad to trochu pomůže!;-):-8

Simona Skolakova: Děkuji za komentář a přiznivé ohodnocení. :-K Nevím, jak odpovědět, s uzením velkou zkušenost nemám. Na zaradě, kterou jsme s mužem měli, udírna byla po předchozím majiteli, ale v dost špatném stavu. Takže uzení jen tak hala bala, nic moc a když udírna zcela odešla, muž jí za žádnou cenu nechtěl opravit. Takže s kačenou žádné zkušenosti nemám. Vložila jsem recept, který jsem kdysi dávno dostala od známého, ale svojí verzi nabídnout nemůžu. Myslím, že to naporcování je kvůli tomu, aby kačena byla dřív hotová a nevysušila se.
Momentálně je kachna v Kauflandu i v Albertu za 39,90 Kč (od zítřka) a to mně přivedlo k tomu recept vložit. Asi jsem se trochu unáhlila, to přiznávám. Ale co s tím, poradit nemůžu. Ale třeba se najde někdo, kdo ty zkušenosti má a napíše nám o tom něco. Moc zdravím!:-K:-K

No na kachnu se stále chystáme,ale zatím na ní nedošlo,udírnu máme,ale nebylo by jí lepší udit v celku???Chtěli jsme to zkusit nejprve jako kachnu grilovanou,no letos už né,ale receptík ukládám;-):yes:

Tématické fráze:
uzená kachna, uzená kachna recept, uzení kachny, uzená kačena, uzeni kachna, recept na uzenou kachnu, jak vyudit kachnu, uzení drůbeže, nalozeni kaceny na uzení, jak udit husu nebo kachnu, kachina do udirny

Suroviny:
kachna, sůl, olej, koření, bylinky

Přidat fotografie receptu