Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: cca 16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 568 kJ /
5 394 kcal
Bílkoviny104,08 g
Tuky199,20 g
Vláknina31,75 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy780,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem velice krátce prošleháme. Stačí jen chvilku do spojení těsta. Těsto má být dobře roztíratelné, takže ne moc husté. Krok 2: Do hlubokého plechu s okraji vyloženého papírem na pečení vylijeme a rozetřeme tmavé těsto. Pak na celý povrch vylijeme světlé těsto a to tak, že se snažíme vytvořit hustou mřížku a těsto pak opatrně rozetřeme po celém povrchu. Opláchnutý a okapaný rybíz lehce promícháme s cukrem a posypeme povrch. Krok 3: Plech vložíme do trouby předehřáté na cca 175 - 180°C a pečeme zhruba 40 minut.

Zveřejněno 23. 10. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: starší vydání časopisu Tina.

Plech jsem použila o velikosti 40 x 30 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Egl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Egl

Tématické fráze:
rybízová buchta, rychlá buchta, buchta s rybízem, dvoubarevná buchta, rychlá rybízová buchta, dvojbarevná rybízová buchta, rychlá rybízová dvoubarevná buchta, recepty, buchty s rybízem, rychlá buchta recept, buchty, buchta z rybízu, rybízová buchta tmavá, recept na rychlou buchtu, recepty z rybízu, buchta a rybizem, recept na buchty, recept buchty, recepty rybízová buchta, buchta s červeným rybízem

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, skořice, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, olej, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, olej, vejce, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu