Snadné škvarkové pagáčky
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,24 g |
Tuky | 299,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 17,91 g |
Sacharidy | 378,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut).
Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul.
Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Moje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 12 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Neregistrovaný před 3 minutami
Kuře à la kachna na zelí
Neregistrovaný před 4 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
koczkodanka před 6 minutami
Vláčný moučník s rybízovou peřinkou
Neregistrovaný před 16 minutami
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Neregistrovaný před 18 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Neregistrovaný před 19 minutami
Strouhaný koláč s jablky
Neregistrovaný před 20 minutami
Račí ocásky - salát či pomazánka
Neregistrovaný před 22 minutami
Mini-fazolovka s kapustou
Neregistrovaný před 24 minutami
Quiche s houbami
Neregistrovaný před 35 minutami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky,
recept na škvarkové pagáčky,
škvarkové pagáčiky,
škvarkové placky snadné,
celozrnné pagáčky,
skvarkova pagáče,
skvarkove pagace recept top recepty,
recept pagáčky škvarkové,
snadné škvarkové placky,
skvarkove placky od cathllen,
pekárnománie škvarkové pagáčky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
voda,
cukr,
jogurt bílý,
žloutek,
olej,
droždí čerstvé,
škvarky,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kmín celý
Komentáře (6)