Snadné škvarkové pagáčky
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,24 g |
Tuky | 299,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 17,91 g |
Sacharidy | 378,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut).
Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul.
Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Moje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Nejnovější recepty
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 19 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 7 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 7 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 7 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 9 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 9 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 10 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 10 hodinami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 13 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 14 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky,
recept na škvarkové pagáčky,
škvarkové pagáčiky,
škvarkové placky snadné,
celozrnné pagáčky,
skvarkova pagáče,
skvarkove pagace recept top recepty,
recept pagáčky škvarkové,
snadné škvarkové placky,
skvarkove placky od cathllen,
pekárnománie škvarkové pagáčky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
voda,
cukr,
jogurt bílý,
žloutek,
olej,
droždí čerstvé,
škvarky,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kmín celý
Komentáře (6)