Snadné škvarkové pagáčky
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,24 g |
Tuky | 299,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 17,91 g |
Sacharidy | 378,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut).
Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul.
Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Moje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Nejnovější recepty
Bryndzové pirohy
Přidáno před 6 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 12 minutami
Koka sušenky
faluska před 24 minutami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 2 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 2 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 5 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 14 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 18 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 19 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 19 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky,
recept na škvarkové pagáčky,
škvarkové pagáčiky,
škvarkové placky snadné,
celozrnné pagáčky,
skvarkova pagáče,
skvarkove pagace recept top recepty,
recept pagáčky škvarkové,
snadné škvarkové placky,
skvarkove placky od cathllen,
pekárnománie škvarkové pagáčky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
voda,
cukr,
jogurt bílý,
žloutek,
olej,
droždí čerstvé,
škvarky,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kmín celý
Komentáře (6)