Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 178 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny38,15 g
Tuky140,65 g
Vláknina40,69 g
Cholesterol 129 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy55,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm). Krok 2: Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem.
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).

Zveřejněno 29. 10. 2019

Poznámka autora Tom Beyk

...podle mykologů se kováři - modráci mají upravovat alespoň 20 min., jinak můžou způsobit nějaké zažívací potíže. Tak jsem trošku zaexperimentoval a bylo to dobré. Mimochodem jinak dusím modráky s ostatními houbami běžně těch asi 10 min. a ještě se mi nic nestalo :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG2v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG2v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-KKováře mám v kuchyni ráda snad ze všech čerstvých hub nejvíc, protože zůstávají po úpravě tvrdé. Ještě lišky. Určitě rychlý a chutný recept:yes:bez kůží, ty sníme manžel nebo já zvlášť.:-D

Tématické fráze:
hřib kovář omacka, omáčky z kuřete, houbova omáčka recept, kureci s hřib, recept na smetanovou houbovou omáčku, omáčka z hřibů, recept na houbovou omáčku, hřib kovář co mám ráda recepty, smetanová houbová omáčka s kuřetem, omáčka z hřibu kovář, omáčka s houbami, omáčka z modraku, recepty houbová omáčka, houbová omáčka

Suroviny:
kuře čtvrtky, houba hřib, houba hřib, cibule, mléko, smetana na vaření, mouka, olej, kmín celý, pepř, bujón zeleninový, maggi

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu