Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 178 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,15 g |
Tuky | 140,65 g |
Vláknina | 40,69 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 650 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 55,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm).
Krok 2: Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem.
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Zveřejněno 29. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Moje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
hřib kovář omacka,
omáčky z kuřete,
houbova omáčka recept,
kureci s hřib,
recept na smetanovou houbovou omáčku,
omáčka z hřibů,
recept na houbovou omáčku,
hřib kovář co mám ráda recepty,
smetanová houbová omáčka s kuřetem,
omáčka z hřibu kovář,
omáčka s houbami,
omáčka z modraku,
recepty houbová omáčka,
houbová omáčka
Suroviny:
kuře čtvrtky,
houba hřib,
houba hřib,
cibule,
mléko,
smetana na vaření,
mouka,
olej,
kmín celý,
pepř,
bujón zeleninový,
maggi
Komentáře (1)