Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené zelí jako hlavní chod

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 257 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny14,66 g
Tuky85,39 g
Vláknina21,15 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,00 g
Sacharidy39,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na drobně pokrájenou cibuli osmaženou dosklovata na trošce tuku nasypeme pokrájenou slaninu nebo klobásu (klidně pikantní maďarskou) a dosmažíme lehce dozlatova. Přisypeme nasekaný česnek a kmín a vše necháme krátce rozvonět. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, osladíme, promícháme a za občasného promíchání necháme mírně povadnout. Pak vmícháme rajčatový protlak, zaklopíme a na mírném ohni podusíme pod poklicí do měkka (lehce na skus). Krok 2: Zelí jsem nepodléval, měl jsem ho přímo z pole, velmi šťavnaté, takže jsem nepotřeboval vodu ani vývar na podlití. Ale pokud by bylo třeba, podléváme jen po lžících, aby "neplavalo", protože zahušťovat ho již nebudeme. Pouze ho nakonec můžeme ještě dosolit nebo opepřit dle chuti. Krok 3: Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, bramborovými noky nebo knedlíkem.

Zveřejněno 1. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí jako hlavní chod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWmM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí jako hlavní chod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dneska uvařeno, ale neměla jsem bílé zelí, ale kvalitní červené. Jasně, není to to samé dle receptu, nicméně, je to moc dobré.<3

Monika Sediva: Eja57: ...určitě zkuste, věřím, že si pochutnáte:-K:-K:-K

Eja57: ...taky to tak většinou dělám, prý ztratí trpkost, říkala babička;-) ...a když zapomenu a dám až pak, jídlo chutná stejně dobře :-O;-):-D

Když si představím to čerstvé křupavé zelí:yes::yes::yes: Jen bych dala protlak do základu ještě před zelím, ale to je věc zvyku - dělám to tak vždycky, přijde mi ve finále lepší chuť...Až potkám kvalitní zelí, určitě uvařím, bude mi to chutnat:-8

Mám moooc ráda hlávkové zelí a tento recept jistě vyzkouším, rádi s manželem ochutnáváme nové chutě ;-);-);-)

Tématické fráze:
dušené zelí, recepty na hlavní jídla, hlavni jidlo ze zeli, zelí jako hlavní chod, hlavní jídla recepty, zelí recept na hlavní jídlo, bílé zelí jako hlavní chod, recept na hlavní chod, hlavní.zeli recepty

Suroviny:
zelí bílé, cibule, sádlo, slanina anglická, česnek, kmín drcený, protlak rajčatový, protlak, pepř

Přidat fotografie receptu