Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové koláčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 406 kJ /
1 531 kcal
Bílkoviny34,03 g
Tuky21,79 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy284,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici. Krok 2: Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké koláčky, obalíme strouhankou a na horkém másle pomalu pečme na pánvi. Můžeme péct i v troubě , nejlépe v tartaletkách, aby byla nízká vrstva hmoty a koláčky se snadno propekly. Krok 3: Podáváme s kompotem či vinným šodó (z 3/8 l červeného vína, citronové kůry, skořice, 2 hřebíčků, 50 g cukru, 25 g Solamylu, 1/8 l vody).

Zveřejněno 6. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWkJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWkJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Simona Skolakova: Rozum to nebere, že by si někdo mohl splést kaštan jedlý s kaštanem koňským, ale na druhou stranu, ono je možné všechno. Až budu mít chvilku, tak to tam dopíšu a ještě tam připíšu něco o tom pečení. Dík za komentář a zdravím!

My sme chodievali na jedlé gaštany do Čiernej nad Tisou, tam je krásna gaštanová alej. ;-)

Simona Skolakova: u Mamlajdina receptu " Kaštanová kaše" byla diskuze o kaštanech - a Hospodyne tam píše, že i v Čechách existuje "plantáž" jedlých kaštanů....a píše se tam i o úpravě jedlých kaštanů

MamlajdaD: děkuji za doplnění; spíše bych ale řekla, že se smaží. ;-)

No já bych upřesnila,promiň mi to,ale v surovinách bych napsala jedlé kaštany,jsou i tací a že se najdou,že by si mysleli,že běžné kaštany,co najdeme na podzim v parcích,já vím zní to promitimně,ale věříš,že i tací lidé se najdou;-)a pak napíší,ale v receptu bylo psáno kaštany;-)neb u nás běžně jedlé kaštany nerostou;-)

Nadja: Tyhle koláčky se pečou (pomalu) v pánvi a másla se dává trochu více (a jak je známo, lze "nastavit " olejem, ale moc plavat v tuku by neměly. Daly by se i péct v troubě, ve vymazaných tartaletkách, dá se přidat i drobněji nalámaná či hrubě nastrouhaná čokoláda, zkrátka je to dosti variabilní recept, díky celkem obyčejným ingrediencím. Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K

:-? Když pečeme, tak v troubě ? Plech či pekáč máslem jen vymazat, nebo má být vyšší vrstvička másla?

Suroviny:
kaštan jedlý, houska, mléko, cukr, vejce, kůra citronová, skořice, máslo, kompot

Přidat fotografie receptu