Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 439 kJ / 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,18 g |
Tuky | 1,82 g |
Vláknina | 54,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 112,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha. Kachnu rozřízneme uprostřed prsíček a nožem opatrně odřízneme maso od kosti a kost odskřípneme. Kachnu otočíme, řízneme na jedné straně před páteří, pak za ní a páteř uskřípneme. Kosti dáme k drůbkům do polévky.
Krok 2: Odřízneme prsa od stehen, odřežeme všechno sádlo, nakrájíme ho na drobné kousky a dáme na dno pekáčku. Do masa vetřeme připravenou směs a dáme do pekáčku na sádlo. Posypeme hustě drceným kmínem a pekáč přikryjeme alobalem. Dáme do předem vyhřáté trouby na 240°C na 20 minut péct, pak teplotu snížíme na 180°C a 1 1/4 hodiny pečeme zakryté. Alobal sundáme, pečené maso poléváme vypečenou šťávou a pečeme 1 hodinu.
Krok 3: Porce kachny vyndáme, dáme na plech s nízkým okrajem, zapneme horkovzdušnou troubu na 150°C a maso pečeme dozlatova. Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku a na plotýnce zredukujeme. Podáváme s čím máme rádi. Já uvařila chlupaté knedlíky se zelím.
Zveřejněno 9. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenská křupavá kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74nw
Moje poznámka
Posvícenská křupavá kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74nw
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 6 minutami
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Suroviny:
kachna,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
kmín drcený
Komentáře