Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake kostky v čokoládové polevě

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 819 kJ /
5 932 kcal
Bílkoviny270,69 g
Tuky344,13 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 6,00 g
Sůl12,99 g
Sacharidy431,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do sekáčku dejte sušenky, použila jsem Bebe sušenky, a umelte je. Přisypte namleté mandle, rozpuštěné máslo a pomocí sekáčku vše spojte dohromady. Hotovou sušenkovou směs vysypte na plech o velikosti 20x25 cm. Plech nejprve vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Směs pečlivě upěchujte lžicí a dejte si záležet, aby v sušenkové vrstvě nezůstaly žádné mezery. Formu vložte do trouby předehřáté na 160°C a sušenkový základ pečte 10 minut. Krok 2: Zatím si připravte náplň. Na tu budete potřebovat smetanový sýr (Philadelphia) nebo žervé. K němu přisypte cukr a vše společně vyšlehejte. Dále přidejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a vše opět vyšlehejte. Na závěr do směsi všlehejte vejce - jedno po druhém. Krok 3: Hotovou náplň vlijte na předpečený sušenkový základ a pokud je potřeba, stěrkou ji rozetřete a uhlaďte. Krok 4: Formu vložte do trouby a cheesecake pečte 40 minut. Po této době pečení cheesecake sledujte a pokud je potřeba, pečte dál. Já ho z trouby vytáhla až ve chvíli, kdy jeho okraje začaly zlátnout. Pekla jsem ho víc, jak hodinu. Krok 5: Cheesecake nechte poté vychladnout a odkrojte boky. Jakmile máte boky odříznuty, rozkrájejte cheesecake na 24 kousků a zatím je uložte do lednice. Krok 6: Připravte do rendlíku kokosový olej a přidejte k němu nalámanou čokoládu. Vše společně rozpusťte. Krok 7: Jednotlivé kousky cheesecaku obalte v čokoládě. Obalené kousky odkládejte na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatuhnout. Krok 8: Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně.

Zveřejněno 11. 11. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake kostky v čokoládové polevě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWEJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake kostky v čokoládové polevě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Mám zdroj kvalitního tvarohu přímo z mlékárny a cheesecake už dělám jenom z tvarohu:yes: (ale lze použít i kupovaný tučný tvaroh)
***
"Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně."
No, patrně nejen mé maličkosti jste tímto vyrazila dech :-O
Jednak, nebýt fotečky, tak by možná leckdo čokoládu odřízl kol dokola a nechal ji pouze na vršku:-8
...a nezkusila jste náhodou z upečeného produktu po vychlazení nakrájet podélně hranoly, pak je vcelku potáhnout čokoládou a teprve potom nakrájet kostky? :-K

Tématické fráze:
čokoládová poleva jak nakrájet

Suroviny:
sušenky, máslo, mandle, sýr smetanový, smetana zakysaná, cukr krupice, smetana ke šlehání, vejce, extrakt vanilkový, čokoláda, olej kokosový

Přidat fotografie receptu