Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 412 kJ /
816 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky46,42 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,38 g
Sacharidy30,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé. Krok 2: Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni. Krok 3: Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.

Zveřejněno 22. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX9n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Veronika.Hrozna: Veroniko, to je moc fajn, že jsi recept zopákla, mám z toho kopec radosti! :yes::-D:-K<3:-*:-K Moc velkou radost! ;-):-8:-D A děkuji za zprávu! :-):-K
Ale zároveň ve mně hlodá takový neposeda červíček, nutí mně, abych sem občas přidala nějaký další recept na divočinu, pernatou i čtyřnohou. No možná to zkusím. Třeba se ti některý recept bude hodit. ;-):-K:-K:-K

MamlajdaD: Dnes bude zase k obědu, už se peče.;-)

Veronika.Hrozna: :-D:yes:<3:-K;-)

MamlajdaD: Manzel si moc a moc chvalil. Te majoranky bylo mezi prsty, jen spetka:-!<3

Veronika.Hrozná: Jsem nadšená z té tvojí zprávy a moc ti děkuji za opakované vyzkoušení a za novou variaci pokrmu! Jseš opravdu moc šikovná :yes::-D:yes: Udělala jsi mi radost, ještě jednou dík!;-):-D<3:-K Posílám hezký vánoční pozdrav! :-K:-K

No mohu konstatovat, že dneska jsem dělala podruhé a bez vína, taky fantastické. Žampiony jsem hezky opekla do červena na cibulce, přidala hromadu petrželové natě, přidala špetku majoránu do hřibků, zalila smetanou ! Pokrm bohů!

Dne jsme ho obědvali je fanta<3istický, jak se v tom máslovém, hříbkovém sósu proležel od včera. Určitě jsem nedělala naposledy!:-K A ti co recept obrblali, mohou jen litovat !:-*

hospodyne: Máš nějaký recept, jak děláš polévku? Nový chutný a jednoduchý recept , by se hodil ! ;-)

hospodyne: Já je vařím v bujonu, ne ve vodě! Má to zcela prozaický důvod, jelikož tam je hodně strouhanky, tak se mi ta bažantí polévečka zkalí ! <3

Veronika.Hrozna: při svém věku a odjakživa v rodině s nejméně ! třemi až pěti myslivci jsem i bažantí polévku vařila:-D:-D:-D Akorát knedlíčky do ní nevařím ve vodě. No fakt - nejdřív dědeček, otec a dva strýcové, to jsme bydleli v hospodářství spolu, pak se to různě ženilo, vdávalo, myslivci odcházeli, přicházeli no a teď manžel, syn i zeť. Co jsme se jen remízků navysazovali, aby nám je JZD vytrhalo, sotva vzrostly, chlapi miliony hodin brigád v honitbách ....a pořád.
Pochopí jen ten, co o myslivosti něco ví, že to není jen vraždění, jak se často prezentuje

Veronika.Hrozna: Tak to je parádní recept, moc bych si dala říct a uvařila, ale kde vzít bažantí slepičku (autem už nejezdím ;-):-D) Tak jedině až budou bažanti padat z oblaků :-O:-(! To by byla docela příjemná vánoční nadílka. :-D:-D Ale člověk nikdy neví, kdy se na něj usměje alespoň malé štěstíčko. Pořád jsem si naříkala, že nemám lesní houby, no nakonec jsem alespoň misku hub dostala a nevěděla jsem, co si z nich dřív uvařit. Tak teď si budu tak úsilovně přát bažanta! ;-):yes::-D Jo a ten tvůj polévkový recept sem dej v plné parádě, tady u jiného receptu zapadne a to by bylo škoda, je to fakt moc pěkný recept!:yes:<3 Zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: Bažanta zbavím peří nasucho, vykuchám umyju. Osuším a zabalím do čisté utěrky s ní do pytlíku a do lednice. Každý den zkontroluju a vyměním utěrku. Tak za tři dny je uleželý , ale záleží od věku, pokud je to kohout s ostruhami na pařátech, tak ten tam leží i týden.:-D

MamlajdaD: Játra rozmixuju v mlýnku úplně do kaše, když nemám víc bažantů tak tam přihodím i kuřecí 1-2- 3 kousky.
Ty bažantí játra mají výbornou chuť a ochutí i ty kuřecí. Spolu s játry rozmixuju i malinkou cibulku a česnek , toho si dej jak jste zvyklí. Dám do mísy měkké máslo, na něj nasypu strouhanku přidám majorán, malé vajíčko a pepř se solí , tolik kolik máš ve zvyku a játra. Promíchám, aby z toho byla hustější kaše . Nechám půl hodiny odstát. Uválím kuličky průměr 15 mm a vařím zvlášť ve vodě s Natur Podravkou asi deset minut. Dají se výborně mrazit, takže mohou být použity později.
Polévka klasika slípka vcelku opéct na troše sádla , zelenina hodně a Natur Podravka 2 lžíce , polévková lžíce promnutého tymiánu /nejlepší je z vlastní zahrady/ koupený i trošku víc a 4-5 kuliček jalovce a celý pepř jak si zvyklá. Po uvaření oberu maso, vyberu zeleninu,
přecedím.Do hrnce dám zpátky maso i zeleninu a přisypu ještě tymián aspoň dvě ČL a znovu 3 minuty provařím. Budeš spokojena, je to velice chutná polévka. Hospodyně si doufám přečte !

Veronika.Hrozna: Taky mám recept na bažantí polévku, respektive na vývar (ale bez knedlíčků, zavářku si musí každý dodat podle svého)! Ale s těmi knedlíčky to musí být dobré, kořeníš je jako z vepřových jater, nebo dáváš jiné koření?
BAŽANTÍ VÝVAR
Kosti z 1-2 bažantů (podle velikosti), kořenová zelenina, cibule, polévkové a divoké koření, sůl, sherry.
Nejprve bažanta vykostíme a kosti dáme do vařící vody. Přidáme zeleninu, koření, cibuli a špetku soli. Na vaření budeme potřebovat ještě více času než na paštiku či jiné pokrmy, musíme počítat s tím, že vývar je nutné "táhnout" asi pět hodin. Pak vše scedíme přes jemné síto a lněný propláchnutý hadřík. Zbytky masa z kostí obereme a spolu se zeleninou nakrájíme na malé kostičky. Vývar dochutíme polévkovým kořením, solí a těsně před podáváním zakápneme několika kapkami sherry a přidáme vařené domácí nudle. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

hospodyně: Pořád se musím smát tomu tvému "lovu beze zbraně"! :-D;-) Možná jsi jí měla nechat asi pár dní někde v chladu vyvěšenou, snad by ta stresová ztuhlost povolila, tak jako povolí ta běžná ztuhlost? Ale co já do toho mluvím, když jsi na tuhle "drůbež" odbornice? ;-) Věřím, že recept snadno zvládneš, jsi opravdu hospodyně se spoustou zkušeností. :yes: Tak ať se daří, držím všechny palce, aby vám to doma chutnalo a napiš, jestli u tebe recept taky uspěl! :-D:-K Moc zdravím! :-K:-K

Tématické fráze:
bažant jako minutka, nejlepší recepty na bažanta, zajíci viseli, jak se dělá bažant na cinu

Suroviny:
bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr

Přidat fotografie receptu