Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granulovaný cukr

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Základní dávkování je cukr : voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a pod. (nemám vyzkoušeno). Krok 2: Plech pokryjeme papírem na pečení. Použijeme děrovanou obracečku a lžíci nebo stěrku. Nabíráme mokrý cukr a přes dírky protlačujeme na papír. Dbáme, abychom na papír nedávali cukru mnoho, jinak by se mohl slepit. Krok 3: Sušíme volně několik hodin nebo pro urychlení v troubě s ventilátorem a pootevřenými dvířky při 40-50°C asi 1-2 hodiny. Cukrové drobečky zpevní. Krok 4: Suché můžeme prosít a nasypat do nějaké dobře uzavřené nádoby.
Používáme na sušenky, sladké pečivo a pod.
Cukr se při pečení pečiva v troubě nerozpustí, zůstane příjemně křupavý.
Není to úplně jako original, ale hodně se mu to podobá a účel splní velmi dobře.

Zveřejněno 23. 11. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granulovaný cukr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4gQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granulovaný cukr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4gQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-):-):-):-K:-K:-K

cathleen, Merylas: děkuji za hezké fotky a vyzkoušení receptu :-K:-K:yes:

Tak už jsme ho také vyzkoušeli, s výborným výsledkem :yes:
Přidala jsem ti fotku, Jaruš ;-)

Merylas: Díky za vyzkoušení:-K:yes:. Pasírovač vypadá hodně šikovně, zvláště, když má výměnné kotouče :-O:yes::yes:

Jaruško, tak jsem prubla ten granulovaný cukr a :yes: . Tím, že jsem dělala větší množství, tak jsem použila pasírovač. Mám k němu tři výměnné kotouče o různém průměru otvorů, tak jsem vyzkoušela ty s většími a pak se středníni otvory. Jde to s ním moc dobře. Pravda, taky to pak nejsou kuličky, ale vždy je něco za něco. :-) Dovolila jsem Ti tady přidat dvě fota a díky za Tvoji kamarádku a za to, že ses tady s receptem podělila. :-*:-K

zizala: však aj ty si mi spravila radosť...:-D

magdalenka: :-) Děláš mi radost, moc děkuju za vyzkoušení :-K:yes:

Dnes som tvorila tento "perlový" cukor, potrebujem na arašidové venčeky a vianočku. Niektoré moje perličky majú tvar žížaliek (určite sa dajú zlomiť pri posýpaní pečiva), niektoré sú krajšie, zrejme to chce aj väčší cvik. Pridávam foto a ešte raz vďaka za recept.

Merylas: Jo, já vím, je studnice vědomostí :-K:-K

Parádní recept, budu muset vyzkoušet. :yes: Máš záviděníhodnou kamarádku. :-):-K

Mnohokrát děkuji za tento recept. Také se na arašídové věnečky chystám a když jsem se dívala na cenu za perlový cukr, tak se mi protočily panenky:-O, jak vidno, kutilové si umí poradit :yes::-K

:-O Perfektní! Věřím, že se bude hodit spoustě lidí! :yes::yes:

Skvelé! Vďaka za pridanie. Určite môžeme použiť napr. pri https://www.toprecepty.cz/recept/62059-arasidove-r...

Tématické fráze:
perlovy cukr, granulivany cukr, granulovaný cukor, voda s cukrem

Suroviny:
voda, škrob, potravinářské barvivo gelové

Přidat fotografie receptu