Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblížek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aldozlom aldozlom

Středně náročný

Suroviny

Porce: 10 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 823 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny55,29 g
Tuky84,93 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 119 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy254,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo.

Můžete je naplnit pudinkem nebo nutelou, my se ale přimlouváme za klasiku - nejlepší je meruňkový, nebo jahodový džem. Krok 2: Ve 100 ml mléka rozmícháme kvasnice, lžičku cukru, hrst mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Z něj a ze zbývajícího mléka, mouky, cukru, žloutků, rumu a zakysané smetany zpracujeme měkké těsto. Necháme pod čistou utěrkou vykynout cca 45 minut.

Na pomoučené podložce rozválíme těsto na cca 1 cm silný plát. Sklenkou vykrajujeme kolečka (nejlépe o průměru 10 cm). Na polovinu koleček dejte přibližně lžičku zavařeniny, přikryjte druhým kolečkem a okraje důkladně přitlačte. Můžete ještě jednou vykrojit o trochu menší skleničkou. Krok 3: Kraje tak budou dokonalé a hladké. Nechejte ještě 30 minut kynout na válu přikryté utěrkou. Koblihy smažte ve větší vrstvě tuku z obou stran. Dejte pozor, aby jste je při otáčení nepropíchli. Vyjměte je a nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.

Koblihy jsou nejlepší čerstvé, maximálně ještě jeden den. Před podáváním další den je nasucho prohřejte v troubě na cca 160 °C.

Zveřejněno 25. 11. 2019

Poznámka autora aldozlom

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDLz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDLz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dělám téměř stejně, jen plním rumovými povidly.. foto přidávám..:)

aldozlom: i my dáme pozor na to, co zas budete kopírovat -jen jediný recept, vámi vložený - z těch pěti či šesti - a to první, vypadá na vlastní trvorbu:-((

aldozlom: :yes:;-)

tejaja: Dobře, už si na to dám pozor co budu psát. :yes:

Prosím, aby ste nekopírovali z internetu recepty doslova. Pri vkladaní receptu je na to upozornený každý užívateľ topiek.

Tématické fráze:
masopustní koblizky, koblížky ze zakysané smetany, smažené koblížky s z kysané smetany, recept na koblížky ze zakysané smetany, koblizky mekke i druhy den, masopustní sladké pečivo recept, masopustní koblihy ze zakysané smetany, recept na koblížky se se zakysanou smetanou, božské koblihy ze zakysané smetany, nejlepší těsto na masopustní koblizky, měkké koblížky i druhý den, rychlé koblížky ze zakysané smetany, masopustni smaženky, recept na koblížky bez tuku, měkké koblížky

Suroviny:
mléko, kvasnice, cukr krupice, mouka hladká, máslo, rum, žloutek, smetana zakysaná, sádlo, zavařenina

Přidat fotografie receptu