Postup přípravy
Druhý recept by byl s názvem:
Tabule na Boží hod, další:
Prostřený stůl pro návštěvu rodiny a přátel a poslední by byl:
Silvestrovský stůl s občerstvením.
Mladé kuchařky, které dnes dorůstají, budou vidět a přečtou si ještě náš tradiční Štědrý večer i za sto let, nebo se mi zdá, že pomalu budou chodit na Štědrý večer do Mekáče! Chci poprosit obecenstvo, abyste byli struční a nevěnovali tomu příliš času, ale abyste poslali fotografii se stručným komentářem ke své fotce. Prosím, ne stromečky, ale jídlo, ubrusy, příbory, skleničky, zvyky a kam dáváte třeba šupinku z kapra pod ubrus - ofotit. Pokud máte nějakou další takovou tradici, taky ofotit, kam to dáte a komentář.
Stejné bych chtěla udělat na Velikonoce, ať příští generace vidí, jak se žilo teď ! Zbývá pár dní do Vánoc a chci, abychom společně takový kulturní odkaz vytvořili pro příští generaci! Tedy, jestli mohu poprosit a zúčastníte se. Děkuji za přečtení a doufám, že společně uděláme zápis do historie naší doby v gastronomii, stolování a tradici.
Zveřejněno 12. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrovečerní a velikonoční tabule 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O49Q
Moje poznámka
Štědrovečerní a velikonoční tabule 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O49Q
Nejnovější recepty
Placky z kedlubny a tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňové houstičky z cottage bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Kynutý závin s mákem a švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s tvarohem, meruňkami a drobenkou
Přidáno před 20 hodinami
Polévka s ratatouille kořením
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka po vaření chlupatých knedlíků - (Psí vejkrop)
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:41
Citrónová babeta
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:39
Špagety s kapary
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:34
Piškoťák
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:30
Dobrý knedlík z mikrovlné trouby
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:30
Vepřová pečeně (karé) se zelenými fazolkami
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Kečup Standard a dle Rettigové
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Selská omeleta se zelím
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Nakládané maso od tchýně
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Vánoční bramborový salát - speciál
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Suroviny:
Komentáře (211)