Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 179 kJ /
521 kcal
Bílkoviny0,49 g
Tuky57,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem). Upečeme v troubě dočervena. Krok 2: Mezitím nastrouháme křen podle chuti, vmícháme ho do smetany a kapra tím zalijeme. Pekáček s kaprem vrátíme do trouby a pečeme do zčervenání smetany. Krok 3: Kapra jsem dělala podle tohoto původního receptu režíséra Zdeňka Trošky, jen se dvěma malými změnami. Jednak jsem neměla kapří podkůvky, ale to na chuti jídlu neubralo a za druhé jsem použila smetanu na vaření (jinou jsem doma neměla), ale podle mne to také nevadilo.
Pekla jsem na 175 stupňů Celsia 2 x 20 minut.
Kapr v této úpravě by se hodil i k vánočnímu bramborovému salátu. Je to opravdu moc dobré (a tím česnekem a křenem opravdu nešetřete!).

Zveřejněno 13. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4LZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4LZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Nadja: když mně můj způsob vaření připadá úplně stejný jako recepty , které už tady jsou. Jen něco třeba dělám trošku jinak, něco přidám, něco nahradím jiným atd. Proto zde nepublikuji, nepovažuji své recepty za tak převratné nebo jiné, aby si z nich někdo sedl na za...:-D Ostatně je tu skoro šedesát tisíc receptů, tolik životů nemám, abych je všechny jen vyzkoušela. A přiznám se upřímně - focení mě nebaví, zdržuje.. A bez fotky je recept skoro o ničem. Radši "opisuji" od těch, kdo to umí a fotí hezky a s chutí:-D:-D:-D

Nadja: Děkuji za hezký komentář. ;-):-K Protože nemám kde během roku sehnat kapra, (tady nelze koupit), tak jsem tenhle recept dělala poprvé a můžu říct, že mě moc chutnal i jen s opečenými brambory. Přidat si tatarku mně nenapadlo, až teď po komentáři od hospodyně. No mám jěště jednu poci, tak zkusím. :-8:-D Posílám krásný vánoční pozdrav! :-8:-K:-K:-K

<3 Kapr s křenem a smetanou, to nemá chybu. Letos v létě byl syn úspěšný a měli jsme kapra dost často, tak jsem také dělala na všechny možné způsoby, smažený, ale i pečený v různých marinádách, na zelenině, apod.
:-O hospodyne: Tvůj recept je také zajímavý - přidej ho.

hospodyne: Díky za milý komentář. :-K;-) Tvůj recept je také moc zajímavý, líbí se mi. A jak to, žes ho ještě nepublikovala? Určitě by se líbil více lidem. :-8;-) Tenhle podle Trošky je i přes tu smetanu dost dietní a hodil by se jak s br. salátem, tak s brambory i hranolky. Docela si umím představit, že kdyby se smetana moc nevypekla, ale použila na polití, tak by to šlo i s rýží. Ale "Vánoce, vánoce přicházejí..." tak tedy s tím salátem. Posílám moc vánočních pozdravů tobě i klukům, asi se už těší na Ježíška, viď?;-):-D:-K:-K:-K

:-KUrčitě je to dobré. Během roku dělám kapra s křenem- porce osolíme, nakořeníme grilovacím nebo jiným kořením a poprášíme hladkou moukou. V pekáči vyškvaříme asi 30 dkg slaniny, škvarečky dáme stranou a v tom tuku osmažíme kapra. dáme do trouby na čtvrt hodiny dopéci. Slaninové škvarky smícháme s velkou hrstí nastrouhaného křenu a porce ještě zahorka směsí posypeme, aby se trochu srazila štiplavost. Do výpeku přidáme trochu másla a polijeme jím brambory. Nebo také ne a podáváme s tatarkou. Může se použít i filé. Nám to chutná;-)

Tématické fráze:
kapr podle zdeňka trošky, kapří řízky z trouby, recept od trosky na kapra s křenem

Suroviny:
kapr, máslo, sůl, koření na ryby, česnek, křen, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu