Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí závin à la Wellington

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 549 kJ /
370 kcal
Bílkoviny10,71 g
Tuky31,63 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 465 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy9,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 stupňů C. Kuřecí stehenní řízky očistíme a z obou stran lehce zaprášíme kořením na kuře. Na každý stehenní řízek dáme vedle sebe 2 plátky sušených rajčat a pár kuliček kaparů. Maso zabalíme do válečku a svážeme potravinářským motouzem. Takto připravené závitky přendáme do menší zapékací misky, podlijeme asi 100 ml vody, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Po upečení závitky přendáme na talíř, nůžkami přestřihneme a odstraníme všechny provázky a necháme vychladnout. Šťávu z výpeku můžeme (ale nemusíme) následně použít k servírování. Krok 2: Mezitím v pánvi na olivovém oleji necháme krátce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme též nadrobno nakrájené žampiony, dle chutí osolíme, opepříme a za občasného míchání opékáme asi 10 minut. Ke konci vmícháme lehce rozmrazené špalíčky špenátu, nastrouháme špetku muškátového oříšku a krátce prohřejeme, odstavíme z plotny a necháme chvíli chladnout (v tuto roční dobu stačí na 5 minut za okno :-) Můžeme směs rozmixovat, já nechávám tak, jak je. Krok 3: Směs přeneseme podélně do středu plátu listového těsta a rozetřeme v tenkou vrstvu do stran plátu, ne až do konce. Na směs položíme plátky slaniny, potřeme je dijonskou hořčicí a následně podélně položíme vychladlé závitky masa. Vše pak pomocí pečícího papíru, který je pod plátem listového těsta, pečlivě zabalíme (jako např. jablečný závin), otočím spojem dolů, odstraníme pečící papír a vrch závinu párkrát nožem nařízneme. Celý povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme zlehka posypat mořskou solí a sezamovými semínky. Krok 4: Závin opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na 200 ´C. Po upečení necháme závin chvíli odpočinout. Krájíme na plátky a můžeme servírovat lehce přelité šťávou z výpeku po předchozím pečení masa. Jako přílohu lze podávat dušenou zeleninu, vařené brambory, bramborovou kaši, či jen čerstvou zeleninu. Závin je velmi chutný i za studena, jako chuťovka, např. pro návštěvu :-)

Zveřejněno 13. 12. 2019

Poznámka autorky be.amenity

Inspirace: Vánoční časopis Billa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závin à la Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4Kn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závin à la Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4Kn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuřecí závin, recepty závitky kuřecí, kuřecí závitky, kuřecí stehenní řízky zavitky, zavitky z kuřecího stehenní řízky

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, rajče sušené, slanina anglická, hořčice dijonská, olej olivový, žampióny, cibule, špenát, těsto listové, koření na kuře, ořech muškátový, pepř, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu