Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí závin à la Wellington

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 549 kJ /
370 kcal
Bílkoviny10,71 g
Tuky31,63 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 465 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy9,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 stupňů C. Kuřecí stehenní řízky očistíme a z obou stran lehce zaprášíme kořením na kuře. Na každý stehenní řízek dáme vedle sebe 2 plátky sušených rajčat a pár kuliček kaparů. Maso zabalíme do válečku a svážeme potravinářským motouzem. Takto připravené závitky přendáme do menší zapékací misky, podlijeme asi 100 ml vody, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Po upečení závitky přendáme na talíř, nůžkami přestřihneme a odstraníme všechny provázky a necháme vychladnout. Šťávu z výpeku můžeme (ale nemusíme) následně použít k servírování. Krok 2: Mezitím v pánvi na olivovém oleji necháme krátce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme též nadrobno nakrájené žampiony, dle chutí osolíme, opepříme a za občasného míchání opékáme asi 10 minut. Ke konci vmícháme lehce rozmrazené špalíčky špenátu, nastrouháme špetku muškátového oříšku a krátce prohřejeme, odstavíme z plotny a necháme chvíli chladnout (v tuto roční dobu stačí na 5 minut za okno :-) Můžeme směs rozmixovat, já nechávám tak, jak je. Krok 3: Směs přeneseme podélně do středu plátu listového těsta a rozetřeme v tenkou vrstvu do stran plátu, ne až do konce. Na směs položíme plátky slaniny, potřeme je dijonskou hořčicí a následně podélně položíme vychladlé závitky masa. Vše pak pomocí pečícího papíru, který je pod plátem listového těsta, pečlivě zabalíme (jako např. jablečný závin), otočím spojem dolů, odstraníme pečící papír a vrch závinu párkrát nožem nařízneme. Celý povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme zlehka posypat mořskou solí a sezamovými semínky. Krok 4: Závin opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na 200 ´C. Po upečení necháme závin chvíli odpočinout. Krájíme na plátky a můžeme servírovat lehce přelité šťávou z výpeku po předchozím pečení masa. Jako přílohu lze podávat dušenou zeleninu, vařené brambory, bramborovou kaši, či jen čerstvou zeleninu. Závin je velmi chutný i za studena, jako chuťovka, např. pro návštěvu :-)

Zveřejněno 13. 12. 2019

Poznámka autorky be.amenity

Inspirace: Vánoční časopis Billa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závin à la Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4Kn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závin à la Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4Kn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kuřecí závin, recepty závitky kuřecí, kuřecí závitky, kuřecí stehenní řízky zavitky, zavitky z kuřecího stehenní řízky

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, rajče sušené, slanina anglická, hořčice dijonská, olej olivový, žampióny, cibule, špenát, těsto listové, koření na kuře, ořech muškátový, pepř, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu