Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh podle Florentýny

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 171 kJ /
758 kcal
Bílkoviny80,58 g
Tuky41,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran zlatou barvu. Když se uvolní z masa tekutina, necháme odpařit, aby se maso opravdu opékalo. Krok 2: Než se maso opeče, nakrájíme oloupanou cibuli na půlkolečka. Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme jaderník a zbavíme vnitřních žeber. Pak ji nakrájíme na nudličky. Okurky také oloupeme škrabkou a nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: K zlatavě opečenému masu přidáme ještě opéct cibuli, pokud by se začalo maso připékat, stačí podlít 2 lžícemi (ne víc) vody, jen aby se výpečky odpařily a nezačalo se maso dusit. Krok 4: Dále přidáme do pánve papriku, rychle promícháme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme úplně odpařit a nakonec přidáme rajčata, okurky a dle chuti chilli. Ještě promícháme, ztlumíme žár a přikryté poklicí podusíme do změknutí masa. Podle použitého masa to trvá několik minut. Já už dusit nemusela, maso bylo po opečení krásně měkké. Dle chuti přisolíme.
Podáváme s bramboráčky, hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem.

Zveřejněno 16. 12. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Mírně upraveno. Další recepty povýšené na gurmánský zážitek najdete v knížkách "Kuchařka pro mou dceru".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh podle Florentýny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGkV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh podle Florentýny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGkV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Nadja: ano recepty od Flo jsou skvělé, krásné povídání a naprosto dokonalé vysvětlení proč a co dělat :-K mám i všechny Kuchařky pro dceru a jsou super:-):-K hezký den

;-) Spoustu receptů a povídání od Flo najdete i na jejím webu:
https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty/
Katův šleh: https://www.kucharkaprodceru.cz/katuv-sleh/

Tématické fráze:
katův šleh, recept na katův šleh, katuvsleh, katův šleh recepty, katův šleh recept, florentýna recept na chleba, florentýna recept na chleba, katův šleh s chlebem recept, kův šleh - recept, katuv slech, chleba podle florentýny, bramboráčky florentýna

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, kapie červená, okurky sterilované, rajče sterilované, cibule, cukr krupice, ocet, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu