Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezé sopky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 859 kJ /
1 878 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky0,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy451,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme bílky s cukrem. Krok 2: Až jsou hodně husté, poté přidáme lžičku octu. Stříkáme na plech, zdobíme podle libosti. Krok 3: Sušíme na 90 st. C.

Zveřejněno 17. 12. 2019

Poznámka autorky Petonka

Sopečný efekt vznikne při pečení. Pokud se nedaří dosahnout vybublaneho efektu, vyzkoušejte nechat bezé delší dobu v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4Xp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4Xp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nadja: Dokud se to nesní :-) je to tvrdé ty bublinky.

Zajímavé a efektní, ale jak dlouho po vychladnutí to vydrží? :-?

Veronika.Hrozna: Verunko,to chce kávičku a nebo zapalit si třeba aromalampičku s meduňkovým olejem:-D
Pak to bude olerajt;-)

Eja57: Pak soptíš, ne!:-D Já teď soptím nad krémem, za oknem je 11 stupňů srazila jsem nedobře vychlazený krém, dělám další, za oknem už 12 stupňů, nic se mi nechladí. Ráno jsem poskytovala první pomoc punčovému řezu, je v mrazáku !
V lednicích narváno! :-//

casino: :-D ja sušila na slabší teplotu a nikdy nic nevysoptilo ale pak parkrat se s tim pekla dyl a :yes:

Sopka?
Mně kdysi provedla cosi podobného PAVLOVA...;-(
No a že jsem onehdy pjééékně soptil je snad pochopitelné, že :-D

Já na to pořád tedy jaksi čumím:-O ušlehanou bílkovou hmotu dám do cukrářského sáčku, na plech nastříkám ne jen jako pusinku, ale takový větší kopeček a suším v troubě dokud to nezačne chrlit lávu:-D:-? A co se s tím bublifukem stane po zchladnutí? Když do toho kousnu, jakou to má konzistenci?

Petonka: díky :-K Možná by bylo fajn doplnit to do závěru receptu i pro další zájemce, kteří budou recept číst ;-)

Ano vznikne samo, když se necha dostatečně dlouho v troubě. Je to jakoby vybublaný střed ktery se vysuší. Take jsem pekla několikrát než se mi povedly bubliny.

Nic takového jsem ještě nepekla, tak by mě zajímalo, jak vznikne ten efekt "sopky":-? Vyvře to takhle samo při pečení?

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, cukr krystal, ocet

Přidat fotografie receptu