Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňský karbonát

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 531 kJ /
2 039 kcal
Bílkoviny205,63 g
Tuky114,58 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,00 g
Sacharidy38,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání. Krok 2: Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po osmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list a šťávu dobře provaříme. Krok 3: Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným párkem (nakrájeném na ježka) a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský karbonát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský karbonát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tak to je moje parketa. Pivíčko dává šmak ale jeho pacguť zaniká a viniká vše dobré . Kdo někdy někde říká, že to není pro děti kvůli alkoholu, asi nechodil do školy, protože by musel vědět, že alkohol se RYCHLE odpaří při zvýšené teplotě.Toto je moc dobré + bodík 4.

tato dobrota i skvěle vypadá:-D:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p+:yes:

Dělala jsem podle trochu jiného receptu - http://www.czechtourism.cz/ochutnejte_ceskou_repub..., ale je to prostě dokonalé...:-p:-p
Posílám bod a divím se, že jich tu není víc. Doporučuji vyzkoušet - jednu či druhou verzi...:-):yes:

Maris:-)přesně to je ten důvod proč s tím tak ráda vařím:-8;-):-D

mirco, díky:-). S vínkem vařim hodně často - dobrý důvod otevřt lahvinku:-D:-D , ale to pivo jsem si moc neoblíbila

Maris:-)to je :yes:nádhera;-).Ty ale umíš navnadit k jídlu;-).A to piviště v pozadí:-p.Máš boďku:-).Já jsem zase pravý opak-jak jde někam vínko,pivo,či jiný alkohol tak jdu do toho:-D,no a tudíž jde tento recept i díky tobě do oblíbených;-)

Přiznám se, že s pivem nevařím ráda, protože mám pocit, že po něm v jídle zůstane hořkost, ale tady ho je celkem málo a je to moc dobré:-p, dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty, plzen.rozhlas.cz, hovězí váleček, plzeňský guláš, rozhlas.plzen.cz recepty, karbonáty na smetaně, rozhlas.plzen.cz, hovězí váleček recept, hovězí váleček recepty, plzeň.rozhlas.recepty, rozhlas.plzeň.cz. recepty, plzen.rozhlas.cz-recepty, hovězí zadní váleček, plzenský guláš recept, plzenskyrozhlasrecepty, rozhlasplzen/recepty, rozhlas plzeň-recepty, recepty c.z., hovězí maso váleček, karbovat

Suroviny:
hovězí zadní, párky, olej, máslo, cibule, mouka hladká, pivo světlé, paprika sušená sladká, bobkový list, pepř

Přidat fotografie receptu