Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 513 kJ / 5 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,08 g |
Tuky | 313,57 g |
Vláknina | 17,67 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 558,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšleháme suroviny kromě mouky, až se všechno pěkně spojí, přidáme mouku a ručně zpracujeme. Těsto musí být vláčné, dobře zpracované. Necháme v chladu uležet přes noc, nebo alespoň 6 hodin.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 180°C. Na plechy dáme pečící papír, vál lehce posypeme moukou, aby se těsto nepřilepilo. Těsto po částech rozválíme na stejnou sílu, cca 4 mm, vykrajujeme tvary tak, aby šly do páru a pokládáme kousek od sebe na plech. Než se trouba vyhřeje, připravíme tolik plechů, kolik stačíme, abych je pak jen vyndali a další hned zasunuli. Mezitím stále vykrajujeme, občas mrkneme do trouby, aby se cukroví nespálilo. Jakmile začnou růžovět okraje u prvních kousků, vyndáme z trouby. Ono cukroví ještě dojde, ale už nezhnědne.
Krok 3: Z plechu sundáváme, až cukroví trochu vychladne, abychom si nespálili prsty. Plníme dobrou marmeládou, trochu pikantní a můžeme ji zředit několika kapkami rumu. Marmeládou linecké hned změkne, takže se může klidně péct pár dní před Vánoci.
Zveřejněno 17. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Moje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
citron
Komentáře