Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí likér

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handika Handika

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 528 kJ /
365 kcal
Bílkoviny18,40 g
Tuky31,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 63 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy1,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mixeru dame zloutky, mleko, vanilkovy cukr a pomalu prilevame vodku. Krok 2: Dame vychladit a podavame.

TIP: Jak dlouho vydrží zbylé bílky v lednici?

Zveřejněno 26. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOpW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Co se tyka fotky vysledneho produktu, muze to byt zkreslene. V tom bych problem nevidela. Ale ten slovnik pani autorky, to je silna kava i na me, ktera je o generaci mladsi. A doufam, ze tyhle jeji manyry tu nezavedeme a nadale se budeme inspirovat a radit si v pratelskem duchu.

Eja57: Já taky.:-D:-D:-D

Myslím, že nejen likér je "pěkně vybarvený", ale že se nám Handika celá pěkně vybarvila.....:-O:-( Jsem z ní velice zklamaná. :-((:no:

ivulinka: a taky se to nedozvíš:-D:-K tak maximálně že jsi úúúplně blbá....:-//

Handika: stále jsem se nedozvěděla, proč má váš likér hnědou /karamelovou, kávovou nebo čokoládovou/ barvu:-!
Podívejte se do podobných receptů, tam zjistíte, že z použitých surovin bude ten váš likér světle žlutý. A protože jste ani nepoužila rum, ale vodku, která žádnou barvu nemá, musí být tedy hodně světlý.

No...autorka by se asi měla odebrat do...Austrálie:-D...když jsme tady v Česku takový fuuuuuj:-D

No ať si každý pije co chce.Mě jen připadá na dvě salka a 5 žloutků 0,5 litru vodky jako hovadina.Nejen že je to silné ale myslím že s vodkou nic lahodného.Já si raději dám vaječný likér který dělám ze stejného poměru salka a žloutků ale dávám jen 250 ml 40% rumu.A právě jsem na něj dostala chuť a tak si jdu nalít šťopičku. <3

Je mi z vas na zvraceni.Baby.

Dajda: to máš naprostou pravdu, já jsem to taky hledala, ale byla to reakce na komentář autorky;-):-)
"Eja57: Nastudujte si zemepis.Vy vsichni.Je mi z vas na zvr........ "

maris: ...... a když si představím, kolik lidí, a to i Evropanů, natož Američanů, neví, že existuje nějaké Česko nebo Praha, tak snad není takový hřích nevědět, kde leží Oakhurst a čím proslul. :-O

Taky koukám, :-O jaké zlé a posměvačné komentáře jsou nejen tady u domácího likéru. Nevztahuji se k receptu. V poslední době jsou tady diskuzní kroužky.;-(

Handika: asi Vám v zeměpise něco uniklo, stačí jen dát do vyhledávače Oakhurst a budete se asi divit, kolik jich ve světě je;-):-D

Eja57: Nastudujte si zemepis.Vy vsichni.Je mi z vas na zvr........

Veronika.Hrozna: Velice blboucke .Pani by si mela nechat jatirka doma a pak si je usmazit na vlastim sadle. Doporucuji.

Eja57: Mila pani nastudujte si zemepis nez sen neco napisete.Ubohe.

Veronika.Hrozna: Jste trapna

casino: Mě by zajímala ta játra? To jako Čech v nějakém jiném státě, si nechá játra doma a tam si pěstuje nějaké nové ? Nebo si je bere sebou? Já bych tipla dle množství vodky, že je doma nezapomněl !;-) Nebo transpalntace? :-D

Eja57:
No co co co? :-K
Už tady mě autorka nasměrovala k nim do jinam:
https://www.toprecepty.cz/recept/62271-vanilkovo-j...

bofinka: jejda, Wiki mne navedla špatně:-(

Eja57: No, v Australii tez mame jeden https://en.wikipedia.org/wiki/Oakhurst,_New_South_...
Kdyz Handika rekla, ze zije v Australii, musime ji to verit, doposud ani v nejmensim nesklamala (mozna vhodneji neoklamala) :-8

bofinka: casino: nějak nevím, co pořád s tou Austrálií:-O Oakhurst je podle mne v Kalifornii...těsně vedle Austrálie;-)

Neco malo o orig. australskych putkach ;-) https://www.ireceptar.cz/zvirata/australky-carodej...

MajaV: stačí špetka kurkumy - nejlepší barvivo;-)

Děvčata, krmím slepice kukuřicí a to byste koukaly na barvu žloutků! Lidi myslí, že do pokrmů přidávám barvivo:-D:-D:-D

casino: Třeba jsou ta vejce od nějaké místní neznámé fauny...... že ! Emu, nebo ptakopysk a tak něco? :-D:-D:-D

"Prdlačky švagrová!" :-8
Dámy, vy račte být ještě jedovatější, než moje maličkost:-K vy byste snad vydolovaly aj z dlaně chlup... :-D
Jak víte, jakou barvu mají žloutky v Austrálii, he? ;-) Třeba do slépek cpou mrkvičku, že :-D
Skleničky? :-O
V úvodu stojí "8 porcí" a to by asi tak odpovídalo receptu, že :-)
No, a co se soutěže dotejká, to máte za to, že se nemodlíte...:-K
***
Snad jen toho alkoholu je v rcp požehnaně:-O
Ale vím já, jaká játra si pěstují protinožci? :-8

Veronika.Hrozna: zdejší uživatelé si nezaslouží, aby je tu někdo tahal za nos, tím, že k receptu vloží neodpovídající fotku:no:

ivulinka: mne spíš zaujaly ty skleničky...přijdou mi na tento nápoj trochu velké

ivulinka: Fotoshop, u některých koláčků byl použit taky tmavší filtr, aby se zdálo, že jsou z jiného těsta i v soutěžních fotkách.

Řekla bych, že tento likér bude podle použitých surovin spíše světle žlutý, tak proč má nahnědlou barvu?

Tématické fráze:
domácí likéry recepty, domaci liker z vodky, domácí likéry, domácí likér, domácí vaječný likér recept, příprava domácích likérů, recepty domácí likéry

Suroviny:
žloutek, mléko kondenzované, vodka,

Přidat fotografie receptu