Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina246

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

množství podle strávníků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 033 kJ /
964 kcal
Bílkoviny19,46 g
Tuky2,09 g
Vláknina13,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy212,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem. Krok 2: V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka. Krok 3: Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě. Krok 4: Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.

Zveřejněno 29. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4rj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4rj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

cathleen: já už to raději nekomentuju

Martina246: tohle chápu. Na druhou stranu - každý z nás (i já :-) ) se ve vaření učíme pořád něco nového a pokud udělám chybu a někdo mě na ni upozorní, jsem ráda (byť mě to nejprve mrzí, ale bez těchto upozornění by se nikdo z nás neposunul dál).
Hezký den! :-K

cathleen: já vás chápu ale když se vyjádřim k tomu proč už to nesolim nakonec to či ono. Tak se setkáme jen s posmechem... Vy by jste se nebránila. Okomentuj jednou a hotovo a ne pořád dokola.

Musím vás poprosit i tady zvlášť, ať ukončíte hádací diskuzi? :-(
Martino, už zase začínáte zabíhat do nadávek (kdo sem přidá recept, musí počítat s poznámkami i výhradami od ostatních, nemůže reagovat protivýpady)...a vy ostatní, kteří máte k receptu výhrady - myslím, že už bylo poukázáno na všechno, co (podle vás) není úplně v pořádku. Kdo bude chtít recept zrealizovat, přečte si určitě i komentáře a bude mu to stačit.
Děkuji.

casino: ano napsala jsem vám k vašemu bujonu... Víte když hanite práci druhých tak je to v pořádku ale jakmile někdo napíše vám něco špatného tak kolem sebe jen kopete... A vidím že mi píšete jen vy samé co si samy hodnotíte recepty a pochlebujete že jsou skvělé no super dámy pokrytecke :-8:-8:-8

casino: ne to vy jste slepice.... A asi nemáte nic jiného na práci než urážet jídlo které jste samý ani neochutnaly. Prosím dejte už pokoj. Pokud takhle jednate s každým no potěš... :no::no::no:

No, dáma projevila snahu o jakous takous kultivovanost, leč moc jí to nejde, že
Lenunka: a nejen Lenunka
Nechme to bejt...
...je to marnost nad marnost ;-(

Lenunka: soli a pepri se maso a to vše pustí do šťávy. U nás si na tom vždy všichni pochitnaji. A věř kdyby to bylo plane nikdo u nás by to nejedl. A už dej pokoj. Nebo začnu hodnotit tvé recepty. Ale já to nedělám když nevyzkoudim. Ty juuuuuu:-Q:-Q:-Q:yes:

Martina246: pochutnaji. Aby ses zase nechytala slova. Jinak recept takto vyzkoušený asi milionkrát tak nebudu už do omáčky přidávat sůl když není třeba. A prosím jdi už komando ať někoho jiného nebo smažit řízky na zítra a hlavně osolit osolit :-8:-8:-8

Lenunka: soli a pepri se maso a to vše pustí do šťávy. U nás si na tom vždy všichni pochitnaji. A věř kdyby to bylo plane nikdo u nás by to nejedl. A už dej pokoj. Nebo začnu hodnotit tvé recepty. Ale já to nedělám když nevyzkoudim. Ty juuuuuu:-Q:-Q:-Q:yes:

Martina246: já nejsem Hele, já jsem Jů. A omáčka se koukám taky nesolí, takže to musí být dobrota:-), rýži přelitou omáčkou na fotce také nevidím, až na ten upatlaný kousek. Takže asi tak.

ivulinka: a co jsem zase napsala.. Co udělá jeden recept

Dříve se říkalo, že papír snese všechno. Dneska to platí o internetových stránkách. Leckdo nepochopí, že právě ty které nejsou jeho. ;-)

Prosím, buďte tak laskava a vyjadřujte se tu slušně. Na své nevhodné vyjadřování jste už byla upozorněna jednou moderátorkou a teď vás o to žádám já, jinak vám hrozí, že vám majitelé stránek zablokují účet.

casino: boooooze :-D:-D:-D:-D:yes:

Martina246:

Lenunka: hele var si podle sebe a nenavazej se do mě

Tématické fráze:
ptácky s ryzi, španělský ptáček v jednom hrnci, spanelsky ptacek s rejzi, španělský ptáček, ptáčci s ryzi, ptacci z ryzi, španělské ptáčky s rýží recept, špaňelský ptáčci s rýží, španělský ptáček doba pečení

Suroviny:
plátek hovězí, okurky sterilované, vejce, špek uzený, párky, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, cibule, rýže dlouhozrnná, voda

Přidat fotografie receptu