Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská povidla

Ovocná povidla připravená z jablek, švestek a hrušek. Jejich příprava je snadná a rychlá, ve spíži se vám budou hodit do buchet, koláčů i dalších sladkých pokrmů. Zakápnutá rumem mají ten správný říz a déle vydrží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aja.g

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 594 kJ /
11 615 kcal
Bílkoviny29,73 g
Tuky15,93 g
Vláknina162,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 695,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Krok 2: Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet. Krok 3: Druhý den za stálého míchání pyré vaříme 20-30 minut do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ještě 5 minut povaříme. Krok 4: Horká povidla naplníme do nahřátých skleniček a každou sklenici zalijeme 2 lžícemi rumu. Otřeme hrdla a dobře uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nemusíme sterilovat.

TIP: Jak zahustit povidla

Zveřejněno 24. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Paní Renátě Hřebíčkové moc děkuji za inspiraci a super recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rwo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rwo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Červená barva je ze švestek;-)

No je to fotka bezprostředně po uvaření, měla jsem je takové červené :-O

Můžu se zeptat, to má fakt takovou červenou barvu po uvaření?:-O

Tématické fráze:
povidla z pekárny, jablečná povidla, domácí povidla z jablek, vaření povidel, jablečná povidla z domácí pekárny, jablečná povidla v domácí pekárně, povidla v domácí pekárně, povidla recept, jablečná povidla z pekárny, jablečná povidla v pomalém hrnci, domácí povidla, povidla, povidla z jablek, povidla v pekárně, jak se vaří povidla, povidla z domácí pekárny, jablečná povidla recept, povidla v pomalém hrnci, příprava povidel, jablečná povidla v pekárně

Suroviny:
jablko, švestky, hruška, cukr krupice, ocet vinný, rum

Přidat fotografie receptu