Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini Pavlova se šlehačkou

Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu křupavý a vevnitř měkký. Se šlehačkou a ovocem tvoří skvělou kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby následného sušení v troubě.

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby následného sušení v troubě.)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 361 kJ /
1 520 kcal
Bílkoviny15,90 g
Tuky75,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy195,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme pomocí formičky a hladké mouky kolečka o průměru cca 8 cm. Krok 2: Použijeme-li papír na pečení, formička se obkreslí obyčejnou tužkou a papír otočíme nakreslenými kolečky dolů, vyznačení bude vidět. Krok 3: Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec "posadit". Krok 4: Směs přendáme do šlehací mísy a přidáme druhou polovinu krupicového cukru a citronovou šťávu. Vyšleháme na pevný a hladký sníh. Krok 5: Pak lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem. Krok 6: Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejprve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme cca 50 minut. Krok 8: Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit do vychladnutí. Hotové jsou na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové. Krok 9: Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme šlehačku. Krok 10: Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Jednotlivé korpusy naplníme a dozdobíme ovocem.

TIP: Jak snadno zdobit

Zveřejněno 1. 1. 2020

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlova se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN5y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlova se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN5y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tady už bylo zodpovězeno. Děkuji. :-K

Kristen1993: určitě, já dávám pouze kukuřičný škrob, např. Maizenu.

Kristen1993: Určite môžete. Ja dávam len kukuričný.

Kristen1993: co zkusit nejjednodušší verzi? 2 bílky z velkých vajec + 100 g cukru krupice, 8 minut cca v robotu na vysokou rychlost...vyzkoušeno podle Kuchařky pro dceru a ok....

Mám doma kukuřičný škrob,můžu ho taky použít nebo musí být bramborový?:-?

A všem děkuji :-K

maris: Je to tak, někde je cukr prostě nenahraditelný. Kdysi jsem zkoušela tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/22150-dia-snehova..., přečti si ale poznámku. :-) Nevím ale, jak se podaří třeba s jiným sladidlem, než jsem použila já. :-K

magdalenka: Já bych naplněné do druhého dne nenechávala, ale nemám vlastní zkušenost s delším skladováním už naplněných korpusů. Když se naplní, tak se můžou nechat v chladu cca 2- 3 hodiny. Stanou se pak křehčí, krusta na povrchu je stále pevná, ale stačí ťuknout vidličkou a rozpadá se. Musí se i velmi opatrně s přendáváním na talíř.:-K

Frantiska: děkuju, já jsem si to myslela;-), zkusím to podle odkazu, tak nějak jsem si to představovala, ale s xylitolem nebo s erythritolem. Stevie mi nechutná.:-8

maris: Bohuzel, tohle bez cukru proste nejde. Jde udelat neco podobneho, ale clovek k tomu nesmi pristupovat s ocekavanim, ze to bude jako pusinky nebo pavlova :)

https://cukrfree.cz/cukrfree-pavlova/

Vyzerajú prekrásne. Veľmi sa mi páči, že zostali po upečení také pekné biele. Veľkú robím často a tiež plním len so šľahačkou. Tak nám chutí najviac.

Já to taky miluju, i obyčejné sněhové pusinky, ale bohužel taky nemůžu, ale přiznávám, že když mám možnost, tak vždycky zhřeším. Už jsem si říkala, že to zkusím s xylitolem, ale nevím, jestli se mi sníh dobře vyšlehá a jestli bude držet. Myslím, že tam ten cukr hraje svou roli.
Maruško, pokoušíš mě;-):-K

Nádhera, Merylka! Perfektný popis. Pavlovu som akosi tiež doteraz "obchádzala". Ešte dotaz - naplnené misky vydržia dlhšie, nerozmočia sa, alebo je dobré v deň naplnenia skonzumovať?

No, nejen v naší famííílii velmi, velmi oblíbená dobrota...:yes::yes::yes:
***
Z komerčních důvodů šleháme šlehačku s mascarpone (vydrží déle) :-K

Merylas: Děkuji, :-K opravdu jsem se nepodívala, omlouvám se. ;-):-8 Už dlouho se na dort Pavlova chystám, a tak se k tomu snad donutím, já to sice nesmím, ale přijede návštěva a tak možná udělám a jedním kouskem "zhřeším";-):-D<3. Ještě jednou díky! :-K:-K

Tématické fráze:
mini pavlova videorecept, mini pavlova, mini pavlovy videorecept, pavlova recept, recept na mini pavlova, mini pavlova recept, pavlova, recept mini pavlova, recept pavlova, recept na pavlovu, mini pavlovky recept, moucnik pavlova recept, mini pavlova recept top recepty, pavlova recepty, mini pavlova recepty, recept na mini, recept na pavlova, miny pavlova recept, kolik by stál dortík pavlova, formičky na pavlovu

Suroviny:
bílek, cukr krupice, šťáva citronová, cukr moučkový, škrob bramborový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, jablko granátové, meduňka

Přidat fotografie receptu