Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štola s tvarohem

Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před Vánoci nechat v chladu odležet i 3 týdny, během kterých se chutě nádherně rozleží.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 105 kJ /
2 893 kcal
Bílkoviny41,16 g
Tuky143,22 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 333 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy319,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ořechy nasekáme nahrubo. Suroviny na těsto zpracujeme a vyhněteme vláčné těsto. Nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce do těsta zapracujeme až nakonec. Krok 2: Z těsta vyválíme placku a přeložíme ji do tvaru štoly. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Ještě horkou štolu po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem s rumem a posypeme zhusta moučkovým cukrem.

TIP: Jak připravit domácí kandované ovoce

Zveřejněno 2. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štola s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rO5L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štola s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rO5L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
top recepty tvarohová štola

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, tuk hera, sádlo, tvaroh, rum, rozinky, ořechy, ovoce kandované, máslo, rum, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu