Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín s omáčkou z černého rybízu

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 295 kJ /
548 kcal
Bílkoviny36,53 g
Tuky31,41 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,21 g
Sacharidy29,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme.
Vajce vidličkou rozšľaháme. Krok 2: Hermelín obalíme vo vajíčku a kuskuse, pričom kuskus naň rukou popritláčame dobre z oboch strán. Krok 3: V horúcom oleji vyprážame Hermelín z oboch strán dozlata. Krok 4: Na omáčku dobre rozmixujeme čierne ríbezle, cukor, štipku soli a vínny ocot. Krok 5: Hotový Hermelín ihneď podávame s omáčkou na liste šalátu s opečenými plátkami bagety.

Zveřejněno 10. 1. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakej knihy, ale napamätám si už akej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín s omáčkou z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R90V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín s omáčkou z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R90V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Eja57: No přiznám se, že jsem ty tvoje brusinky měla na mysli, a asi to tak dopadne. :-D S tím "něčím pálivým" jsi mne tedy odhalila jak pomník! :-O:-D:-D Občas to mám opravdu ráda. No jestli mně napadne něco ještě jiného, tak budu zkoušet. Ale protože jsem občas líná (často ;-)), tak půjdu spíš na jistotu a budou brusinky. Jenom nevím, kdy to bude. :-8 Dík a moc tě zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: fakt zkus ty brusinky...trochu dochutit...u Tebe si dovedu představit i špetku něčeho pálivého....

Terezko a Magdalenko, také jsem mívala na zahradě 2 keře josty, ty plody mají výtečnou chuť, ty jsme vždycky snědli (tedy hlavně já), ani jsem z toho nic nevyráběla a nezavařovala. Teď myslím, že by sehnat jostu bylo těžší, než sehnat ten černý rybíz. Změna zahrádkářky na obyvatelku paneláku je dost drsná, ani si neumíte představit, jaký doslova duševní otřes pro mně byl, když jsem si musela jít poprvé koupit naložené okurky, kterých jsem dříve dělávala kolem 80 sklenic (bylo to pro celou rodinu). No zvykám si, co jiného mi taky zbývá. ;-):-8 V létě se zeptám toho soukromého prodejce, ke kterému jezdíme se snachou, zatím můžu zkusit jen ten hermelín a k němu nějakou jinou omáčku, však já na něco přijdu. ;-):-8 Díky za rady a moc vás obě zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: Magdalenka má pravdu, josta sa najviac blíži k čiernym ríbezliam, veď je to kríženec čiernej ríbezle a egreša. ;-) ani ma to nenapadlo. Mám ju tiež v záhrade. ;-)

MamlajdaD: Mám v záhrade jostu, je výborná a chuťovo sa najviac blíži k čiernym ríbezliam.

tejaja (moderátorka): Terezko, to by bylo zajímavé, s tím červeným rybízem. Ten se v létě dá koupit, jezdíme k jednomu soukromému prodejci a ten ho v létě nabízí. Koupila jsem si v létě na koláč a na mlsání, budu se ho muset zeptat, jestli by se u něj dal objednat i ten černý rybíz. Taky jsem zvažovala, jestli by se nedaly na tu omáčku použít bezinky (slovensky baza?), ty by možná chtěly ještě jinak okořenit. No hlavou mi letělo spoustu nápadů, ale recept zatím dám do oblíbených a časem uvidíme, co seženu na tu omáčku. Děkuji ti za odpověď a posílám krásný pozdrav! :-K:-K

Ten obal vypadá hodně dobře:yes:
Já k obalovanému smaženému ( nebo grilovanému) Hermelínu mám moc ráda brusinky, kompot maličko rozmělnit vidličkou, dochutit, kapku okyselit....

MamlajdaD: Zaujal ma práve ten obal Hermelínu, preto som si recept opísala. Až teraz naň došlo. :-K Povrch je niečo na spôsob trojobalu, ale mäkší a jemnejší. Chutilo mi to. Čierne ríbezle mám svoje, zo záhrady, takže ja nemám problém, ale najbližšie vyskúšam s červenými ríbezľami, mám pocit, že by to bolo ešte lepšie.:-K;-)

tejaja (moderátorka): Tak toto je zvláštní recept, docela bych měla chuť ho vyzkoušet. Obal na sýru je nezvyklý, ale z všeobecně dostupných surovin, a může to být opravdu dobré. Mně, co by milovnici černého rybízu ještě víc zajímá ta omáčka. Podle ingrediencí je spíše nakyslá, to může se sýrem mít prima chuť. Ale kde vzít ten černý rybíz, to už mi tak jasné není. V obchodech jsem ho čerstvý neviděla ani v létě. Tak přemýšlím, jak ho nahradit, budu se muset v obchodech podívat, jestli neprodávají nějaké džemy nebo přesnídávky s černým rybízem a jestli by z toho ta omáčka šla udělat. Moc zajímavý recept! :yes: Budu prohlížet pozorně regály v obchodech. ;-):-8 Zdravím! :-K:-K

Suroviny:
sýr hermelín, kuskus, vejce, olej, rybíz černý, ocet, cukr moučkový, sůl, salát, bageta

Přidat fotografie receptu