Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domažlický bramborák

Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto pochoutku, je výborná za tepla i za studena.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 80 min včetně doby kynutí

140 min (60 min příprava + 80 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 409 kJ /
2 727 kcal
Bílkoviny74,30 g
Tuky175,48 g
Vláknina29,16 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy198,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Krok 2: Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami. Krok 3: Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme (180-200 °C, přibližně 80 minut). Krok 4: Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.

TIP: Top 7: oblíbené recepty na bramboráky

Zveřejněno 25. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Bramborák je výborný teplý i studený.

Recept je podle receptu z knihy Kuchařka pro krkonošského medvěda (nakl.Dona)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domažlický bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQZA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domažlický bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQZA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

ajahn: A to jste se registroval jen kvůli té jedné poznámce k receptu, který tu je už 11 let:-? :-O

ajahn: dejte recept;-)přečtěte si poznámku;-)

Tohle je domažlický báč a ne bramborák!

Co voní bramborákem - je naše :yes: +

Cathleen, super! Po našemu zase- chudobnica;-):yes::yes::yes:

nádherné - u nás (plzeňsko) je to známé jako "Hluchec" jen ze syrových brambor ;-)+

Tento receptík znám pod názvem Bramborová buchta také někdy dělávám tak vím ,:-p:yes:že je vynikající doporučuji

Jé, Bibi, a já hledala podobný a nenašla:-O

A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti;-)

Cathleen, chtěla bych k tobě na stravu:-D:yes: Tento recept neznám:-8

Cathleen, taky dělávám a znám, u nás se tomu říká Krkonošský toč a je to fajn, že se to strčí do trouby a nemusí se stát u smažení.;-)Krom jiného je to moc dobrý-u receptu ho mám vyfocený;-). Dávám bodíka:yes:

Tématické fráze:
bramborová buchta z plzeňska, pečený bramborák, bramborák z droždí, bramborák pečený v troubě, krkonošsky toč, staročeský hluchec, bramborák, bramborák s droždím, bramborák s kváskem, starocesky bramborak, výborný bramborák, bramborák recept, bramborák pečený, báč, hluchec, krkonošský báč, recept bramborový toč, bramborak s droždí, bramborový toč, bramborák droždí

Suroviny:
brambory, brambory, česnek, vejce, mouka hladká, majoránka, pepř mletý, sůl, škvarky, droždí, cukr, kvásek, array

Přidat fotografie receptu