Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí řízky v pařížském těstíčku

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 933 kJ /
701 kcal
Bílkoviny46,26 g
Tuky21,42 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 842 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy79,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou. Krok 2: Vejce vyšleháme se solí, přidáme mléko s moukou, opepříme a dobře promícháme v hladké hustější těstíčko, do kterého přisypeme hrášek a jemně pokrájenou šunku. Krok 3: V těstíčku obalíme řízky a ihned smažíme v pánvi s rozpáleným tukem. Smažíme zvolna, aby se řízky dobře propekly a těstíčko se nespálilo. Do tuku pokládáme tou stranou, kde máme více hrášku a šunky, před otočením řízku můžeme na druhou stranu hrášek se šunkou doplnit, na řízku těstíčko drží během otáčení velmi dobře. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo zeleninovým salátem.

Zveřejněno 16. 1. 2020

Poznámka autora recepty73

Pro obměnu můžeme těstíčko dochutit špetkou muškátového oříšku nebo sušeným česnekem. Použít můžeme i řízky kuřecí, krůtí, králičí...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí řízky v pařížském těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74kQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí řízky v pařížském těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74kQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
telecí řízky recept

Suroviny:
vejce, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, šunka, řízky telecí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu