Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové klobásy II.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 044 kJ /
2 162 kcal
Bílkoviny109,39 g
Tuky43,99 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 694 mg
Sodík 2,40 g
Sůl5,42 g
Sacharidy319,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Jako náplň ho můžeme použít jen takto a nebo na sádle do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli a ještě se špetkou pepře smícháme s uzeným masem. Můžeme nechat vychladit, sádlo ztuhne a s náplní se bude lépe pracovat. Krok 2: Studené vařené brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme na zhruba 3-4 díly. Na moukou podsypaném vále těsto vyválíme ne úplně moc tence do tvaru obdélníku. Z vyváleného těsta nakrájíme proužky cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Krok 4: Na proužky dáme středem náplň a uděláme z nich válečky. Stočíme je do spirály a z obou stran usmažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla. Krok 5: Podáváme se zelím, špenátem, nebo nějakým zeleninovým salátem, např. z kysaného zelí.

TIP: Jak uvařit zelí

Zveřejněno 28. 1. 2020

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko.

S bramborovým těstem pracujeme rychle, delším stáním řídne. Proužky by se mohly udělat i malinko delší a širší. Uzené maso bych příště nakrájela ještě více najemno. Smíchala jsem ho s orestovanou cibulkou a přidala trochu pepře. Můžeme použít i jiné, tepelně upravené a libovolně ochucené maso, případně nějakou kvalitní uzeninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz9G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz9G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

marta. ul: Chápu to, nemusí všechno chutnat všem. :-) Je to jeden z receptů regionální kuchyně našich babiček a ty byly kdysi zvyklé šetřit. :-K

Marie Svarcova: Děkuji. :-K

:-)<3:yes: připomíná mi to bramborovou roládu ale dávám do ní uzené maso umleté, udělané na cibulce a s troškou papriky, je to podobné a navíc ještě smažené. Mně by určitě chutnalo :-K

nevím, ale nám nechutnaly, příště je udělám opačným způsobem ( to je masa víc brambor málo):-)

Tématické fráze:
bramborové klobásy, bramborové klobásy recept, bramborová klobása bez masa, bramborová klobása

Suroviny:
brambory, sůl, vejce, mouka hrubá, krupice, maso uzené, sádlo, cibule, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu