Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš z trouby

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 706 kJ /
886 kcal
Bílkoviny134,92 g
Tuky16,77 g
Vláknina21,24 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy43,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání osmahneme kostky masa po všech stranách, zasypeme sladkou červenou paprikou a opepříme. Zamícháme, pak přisypeme bramborový škrob, rozmícháme ho s masem, podlijeme horkým vývarem a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme sůl a prolisovaný česnek. Krok 2: Kastrol (nebo pekáček) s dobře přiléhavou poklicí použijeme takový, který pak můžeme dát do trouby (nádobu můžeme také dobře uzavřít alobalem). V troubě dusíme asi 2 a ½ až 3 hodiny (starší maso dusíme déle) při teplotě 200 - 220°C. Asi po dvou hodinách pekáček otevřeme, přilijeme vřelou vodu, dobře promícháme a vrátíme zpět do trouby dodělat. I přes dobré uzavření se totiž pomalu část vody odpařuje a dušení hovězího masa trvá déle, tak aby se jídlo nepřipálilo. Krok 3: Guláš většinou vařím den předem (večer), po změknutí masa případně ještě dochutím podle potřeby solí, granulovaným česnekem a přidám majoránku, podle potřeby přiliji vařící vodu. Zamíchám a vrátím do trouby, troubu vypnu a nechám dojít, díky zbytkovému teplu maso úplně zkřehne, guláš se do rána rozleží a je skvělý.

Zveřejněno 4. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzWG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí guláš z trouby, hovězí guláš v troubě, hovezi gulas do trouby, hovězí guláš, recept hovězí guláš z trouby, guláš pomalu v troubě, hovezi guláš recept v troube, guláš z trouby, hovezi do trouby, hovězí guláš duseny v v troube, guláš hovězí z trouby, guláš z trouby top recepty, hovězí v troubě, hovězí guláž s z trouby, hov. guláš pečený v troubě, hovězí recepty gulas z trouby, jídlo do trouby recept, recept na hovězí guláš, hovězí guláš den předem, hov.gulaš z z trouby

Suroviny:
kližka hovězí, slanina uzená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, kmín celý, česnek, škrob, vývar, majoránka, česnek granulovaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu