Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 822 kJ /
914 kcal
Bílkoviny41,88 g
Tuky23,49 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy124,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme cibuli. Pak ze všech surovin připravíme těsto. Krok 2: Vyválíme z něj váleček asi 6 cm v průměru, nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné, obalíme v bílcích a strouhance. Osmažíme jako karbanátky. Jíme teplé i studené.

Zveřejněno 5. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJW9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJW9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

MamlajdaD: Pozdravujem aj ja. ;-) Rada robím jednoduché, ale pritom chutné recepty. A to, čo som ešte nevarila, je pre mňa výzvou. ;-)

tejaja (moderátorka): Děkuji za vyzkoušení receptu ;-):-8 a samosebou, že jsem moc ráda, že recept nezklamal a jídlo ti chutnalo! :-K Taky posílám virtuální dík za recept i paní Jiřince Bohdalové)! Jen lituji, že bydlíš tak daleko, a nebo že technika ještě není tak dokonalá, aby se dala teleportovat ochutnávka! ;-):-8:-D Za fotoky jsem moc vděčná, ten recept hned vypadá náramně jedle! Fotky máš i s fotopostupem jako vždy pěkné! <3:yes: Tak ještě jednou za vyzkoušení a fotky tisíceré díky a měj se moc hezky! Zdravím! :-K:-K:-K

Výborné. :yes: Huby som nevarila, ale podusila chvíľku na cibuľke. Chutnalo, určite zopakujem. :-8;-)

rihana: Děkuji za milý komentář! :-8:-K Pokud zkusíš, budu ráda, když napíšeš, jak ti chutnalo. ;-) Zdravím! :-K:-K

Mám ráda krátké, jednoduché recepty. Tento určitě vyzkouším. :-8

Eja57: Ta vejce v "těstě" byly i v originále, já přidala jen to vejce (nebo bílky) + strouhanku na obalování, které v originále v ingrediencích nebyly, ale o obalování před smažením se paní Bohdalová zmiňuje. Měnit těsto bych si nedovolila, to už by pak nebyl tak docela recept Jiřinky Bohdalové. ;-):-8 Ale víš, že pokud změníš recept podle sebe, tak já tomu spíše fandím, recept přece není dogma nebo soudní spis, kde jsou na všechno paragrafy. Tak když to zkusíš, třeba buseš mít úspěch! :-8 Jestli ano, tak pak písni, jo? ;-) :yes: ;-) :-K

MamlajdaD: Tvoje odpověď mě dost zaujala...sice recepty slavných osobností neměníš, ale sama říkáš, že v původním receptu vejce ve hmotě a strouhanka na obalení nejsou..no možná v tom je fígl původního receptu...schválně vyzkouším, hmota by podle mne bez vejce držet mohla a obalením v bílku bez strouhanky by to to mělo víc charakter té smaženky jak je v názvu...

Eja57: Děkuji za komentář. :-) Jak už ses mohla vícekrát přesvědčit, texty receptů od známých osobností neměním, dovolila jsem si pouze doplnit seznam ingrediencí o vejce a strouhanku na obalení, které paní Bohdalová zřejmě považovala za samozřejmé. Někdy je to fakt těžké. :-) Tak si tedy přeji, aby si případná nezkušená kuchařinka přečetla i diskuzi. ;-) Jen mi vadí nedostatek sušených houbiček, to by byl recept i s fotkou. Ten recept vypadá dost dobře a je přitom jednoduchý. Jako večeři s hrnkem čaje, nebo jako přílohu k masu nebo zelenině bych to hned brala. Možná zkusím ze žampíků. Tak dík a moc zdravím! :-K:-K

Cibuli předpokládám necháme vychladnout? A s těstem pracujeme rychle aby nezačalo řídnout? Začátečník by možná nevěděl...
Hezká příloha ke špenátu třeba...

Tématické fráze:
bramborové smaženky, plněna sekaná podle bohdalové

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, mouka polohrubá, sádlo, cibule, petrželka, houby, vejce, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu