Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort z piškotů s čokoládovou polevou (nepečený)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dana Krupsova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 708 kJ /
7 578 kcal
Bílkoviny91,44 g
Tuky540,03 g
Vláknina23,88 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 395 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy495,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, rum a šleháme ještě chvíli. Pak postupně přidáváme smetanu a mleté ořechy. Krok 2: Použijeme dortovou formu s odepínací boční stranou o průměru 24 cm. Na dno a strany formy položíme piškoty. Do mezer piškoty rozdrobíme. Piškoty pokapeme rumem, polijeme krémem, krém polijeme rozpuštěnou čokoládou s trochou vody, pak zase dáme piškoty, pokapeme rumem, polijeme krémem a čokoládou a tak dál vrstvíme. Nakonec položíme poslední vrstvu piškotů bez rumu. Krok 3: Dort dáme uležet přes noc do lednice, přikryjeme alobalem a zatížíme. Krok 4: Na druhý den ušleháme šlehačku se ztužovačem. Odepneme na formě boční sponu a dort šlehačkou potřeme včetně okrajů. Krok 5: Na polevu rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Pak ji odstavíme z plotny a vmícháme vaječný likér. Čokoládovou polevu vymícháme do hladka a ihned s ní poléváme dort. Pracujeme rychle, aby nám poleva v nádobě neztuhla. Dort polijeme čokoládovou polevou a dáme opět na chvíli vychladnout do lednice.

Zveřejněno 6. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z piškotů s čokoládovou polevou (nepečený)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vV60

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z piškotů s čokoládovou polevou (nepečený)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vV60

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

casino: No, musím ten rum vyzkoušet ! Otevřela jsem lahvinku obyčejné, nejmenované značky, začínající na B a pak tento !
A čichala, čichala a chutnala ! :-O v tomto stavu, jsem byla asi 5 minut! Pít bezesporu jde! V brzké době pojedu zakoupit bedýnku rumu, ale musím dát do žloutkového krému na věnečky a pak ještě do ořechového koláče bez mouky a tak! Vypít jenom tak s kofolou, pokud nemám další,....... tak to pr! ;-) Až pak si dám lahvinku. Mimochodem cena je stejná, ale Rakušané ho k nám zřejmě nedováží, stihnou asi vypít sami!:-D Jo a ty jahody, jsou občas v Kauflandu, takže když koupím, hned se do toho pustím, ale musí být hezké!

:-K
Veronika.Hrozna:
Jahody v zimě?
Ani kdybych se jmenoval Maruška, nebo čůůůral do jednoho důlku s dvanácti měsíčky:-D
Snažím se vařit podle sezon a když jahody, tak tam nebudu cpát "řepu", byť by vypadala sebejahodověji, že ;-)
Jahody v zimě?
No, já bych byla opatrná..., připomíná to mrkev v zimě... :-D http://jankorbel.cz/2009/02/22/mrkev-v-zime/
A zmíněný "fantastickej rum, přímo na pečení":-O Dá se to pít? Jistě že dá, že:-)
Konečně i čokoláda na vaření se dá jíst, že ;-)
:-K

casino: Nejste, aspoň se od vás dozvím, že kolik vaniček jahod mám koupit? Jen jestli budou mít, něco jedlé od pohledu, zítra v obchodě ! Z receptu se to nedovím, žádné jahody v něm nejsou. Byla jsem nakupovat v Rakousku a donesla jsem si tak fantastickej rum, přímo na pečení, voňavý, exkluzivní, že s ním musím něco udělat, upéct, abych ho "prověřila"! A´500 g. už jsem zjistila z toho druhého receptu! Po každé vrstvě jahod a krému, jdou piškoty, podle fotky, asi ano!

https://hobbymanie.tv/clanek/svetozname-dorty-mala...
***
Eja57: " nefungují mi rozklikávací odkazy,"
No, to je ale důležitá informace:-! To by měla psát u každého nepovedeného odkazu a já bych nebyl jako ten písničkový dlaždič, co mu vííítr odnesl kamarády...;-):-K
***
Edit
Tož s odkazem su zase jako s křížkem po funuse... ;-(:-D

Veronika.Hrozna: podívej se na fotku a přečti si postup - ta náplň ztuhne mezi tím vnějším obalem cukrářských piškotů....kdysi dávno jsem to několikrát dělala na nějaké rodinné oslavy...den dopředu, dodržet postup

Eja57: když si přečteš postup , tak jenom na dno formy přijdou piškoty, pak už jen jahody a krém, nebo autorka zapomněla napsat krém, piškoty, jahody? :-O Ty piškoty okolo se nerozejdou od rumu a šťávy z jahod? Já bych je tam dala, do krému namazaného kolem až po vyklopení z formy.

Veronika.Hrozna: nefungují mi rozklikávací odkazy, ale zde hobbymanie.tv/clanek/svetozname-dorty-malakoff-dezert-z-19-stoleti-se-zahadnou-historii/

Eja57: Je tady jeden recept , ale tam se nedočteš, jestli po každé vrstvě jahod a krému jdou taky piškoty. :-(( Až budou čerstvé jahody, tak udělám malý dortík! Z mražených to asi nejde, nebo jo?
Pak postupně přidáváme smetanu ... už ušlehanou, nebo z kelímku neušlehanou?

Tak tohle opravdu není Malakov ( Malakoff). Dobré to bude, ale Malakoff to není...Historie tohoto dezertu je dost nepřehledná a sahá do 19tého století, ale VŽDYCKY je v něm ovoce, v originále jahody, ty se vrství s krémem do "rantlu" z dlouhých cukrářských piškotů...

Tématické fráze:
piškotová dort s cokoladovou polevou, dort s čokoládovou polevou, pravý dort malakov, malakov podle cukrare, dort s lesklou polevou, dorty polité čokoládou, dort malakov s s krémem, obyčejný malakov, piskotovy dort s čokoládovou polevou, dort potažený čokoládovou polevou

Suroviny:
piškoty dětské, piškoty, máslo, cukr moučkový, smetana, žloutek, rum, ořechy vlašské, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, čokoláda hořká, likér vaječný

Přidat fotografie receptu