Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčka z vanilkové pěny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hladovahana hladovahana

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 926 kJ /
2 850 kcal
Bílkoviny40,36 g
Tuky80,15 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy458,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když žloutkový krém zhoustne, odstavíme z plotýnky a zamícháme želatinu, aby se rozpustila. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přidáme brandy a vanilkový extrakt. Občas zamícháme do zchladnutí na cca pokojovou teplotu. Krok 2: Ušleháme šlehačku s cukrem ne úplně do tuha, lehce vmícháme vychladlý krém a lehce vmícháme ušlehaný bílek. Krok 3: Naplníme do silikonové formy, snažíme se, aby bylo co nejméně vzduchových bublin. Uhladíme a pokryjeme folií, dáme do mrazáku, nejlépe přes noc. Krok 4: Na polevu svaříme vodu, cukr a glukózový sirup, vaříme několik minut, mezitím nabobtnáme želatinu s trochou vody. Odstavíme z plotýnky, zamícháme želatinu, přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Vmícháme barvivo, já přidala i jahodovou příchuť. Krok 5: Když poleva zchladne na pokojovou teplotu, vyndáme z mrazáku silikonovou formu, vyprostíme zmrzlé moučníky a položíme je na mřížku, pod kterou jsme dali plech na zachycení polevy. Rychle poléváme jeden tvar za druhým. Poleva, která stekla na plech, se dá uchovat několik dní a opatrně v mikrovlnce rozpustit a znovu použít. Krok 6: Moučníky opatrně přendáme špachtlí na talířky a dáme do ledničky, servírujeme po několika hodinách, kdy jsou rozmražené.

Zveřejněno 17. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčka z vanilkové pěny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4vA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčka z vanilkové pěny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4vA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pani. Vypadá to suprove takže určité skusim:-Q

Suroviny:
želatina, šlehačka, šlehačka 33%, vejce, cukr krupice, čokoláda bílá, brandy, želatina, čokoláda bílá, voda, cukr krupice, sirup glukózový, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu