Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránci a pusinky

Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej pak můžeme třeba bílkovým sněhem, který bude jeho jemným rounem.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 878 kJ /
5 468 kcal
Bílkoviny89,21 g
Tuky175,52 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 1,25 g
Sůl3,48 g
Sacharidy877,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky a bílky oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky pak vyšleháme zvlášť s cukrem. Krok 2: Do vyšlehaných žloutků přidáme změklé máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto navrstvíme do formy, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou. Pečeme při teplotě 150 °C asi 45 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Po upečení ještě teplé vyklopíme. Můžeme jen pocukrovat nebo ozdobit sněhem z bílků. Krok 5: Sníh z bílků připravíme tak, že vyšleháme 4 bílky, přidáme 1/2 lžíce octa a postupně zašleháme 300 g cukru moučka. Nad párou šleháme asi 20 minut.

TIP: Nejčastější chyby při šlehání sněhu z bílků

Zveřejněno 23. 2. 2020

Poznámka autorky Petonka

Ze zbylého sněhového těsta můžeme nastříkat na plech pusinky, vložíme do předehřáté trouby na 120 °C. Po krátkem zapečení snížíme teplotu na 80 °C a sušíme 1-3 hod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránci a pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránci a pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjBR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční beránek recept, recept velikonoční beránek, beránek s pusinky

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, mléko, kypřící prášek do pečiva, sůl, bílek, ocet, cukr moučkový, tuk, kokos

Přidat fotografie receptu